Emirates is de best gewaardeerde vliegmaatschappij op basis van het zitcomfort voor passagiers. Dit blijkt uit onderzoek van Vliegtickets.nl dat tussen 1 januari 2013 en 31 oktober 2013 is uitgevoerd onder ruim 3.000 reizigers.

Voor het onderzoek beoordeelden reizigers na afloop van hun reis de vliegmaatschappij op zitcomfort, service en prijs/kwaliteit.

In tijden dat er door vliegmaatschappijen steeds meer getoornd wordt aan de hoeveelheid beenruimte, weegt het zitcomfort voor klanten zwaar in hun keuze voor een vliegticket.

Emirates scoort op dit vlak dusdanig goed dat zij de nummer 1 positie wisten te bemachtigen en hiermee Singapore Airlines van de troon stoten als best gewaardeerde vliegmaatschappij.

Top 5 beste zitcomfort 

 1. Emirates – 8,1
 2. Singapore Airlines – 7,8
 3. Eva Airways – 7,8
 4. Swiss International – 7,7
 5. Turkish Airlines – 7,6

Emirates gestart met tweede dagelijkse vlucht van en naar Schiphol

Emirates heeft op 4 december voor het eerst een tweede dagelijkse vlucht naar Amsterdam uitgevoerd. De route wordt gevlogen met een Boeing 777-200 en is een aanvulling op de bestaande dagelijkse Emirates vlucht met een A380.

Vlucht EK149 vertrekt om 16.10 uur uit Dubai en komt om 20.30 uur in Amsterdam aan. De retour vlucht EK150 vertrekt uit Amsterdam om 22.00 uur, en komt de volgende dag om 07.30 uur in Dubai aan.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Vliegmaatschappij Emirates heeft beste zitcomfort”

 1. Marco zegt op

  Het zitcomfort bij Emirates is wel erg gebonden aan het vliegtuigtype waar je mee vliegt. De A380 heeft een prima zitcomfort maar de introductie van de 777 op Adam als 2e vlucht zal dit mi naar beneden gaan bijstellen. Immers waar veel andere maatchappijen als SQ en BR naar Bangkok 9 stoelen op een rij plaatsen, staan er bij EK maar liefst 10 geplaatst. De A380 is een stuk breder dus daar is 10 stoelen op een rij geen probleem maar bij de 777 wordt het echt een stuk “benauwder”.

  • Dennis zegt op

   Dan wordt u vast niet blij van het nieuws dat Airbus bekijkt of er een versie kan komen met 11 stoelen (in economy) in de A380: 3-5-3 configuratie. Dit mede op verzoek van Emirates.

   Airbus heeft hier wel oren naar, want de nieuwe 777X van Boeing komt onderhand aardig in de buurt van de A380 en heeft 2 motoren (A380 4 motoren). De kosten per passagier zijn zodoende bij de 777X lager dan bij de huidige A380. Door 11 stoelen op een rij te zetten wordt de capaciteit vergroot en dalen de kosten per passagier, waardoor de A380 weer wat rendabeler wordt.

 2. RENE VERHEIJEN zegt op

  U heeft gelijk meer zit ruimte.
  Maat het over stappen daar vind ik maar niks.

  • rebell zegt op

   Raar dat mensen niet graag in een vliegtuig overstappen, waarbij dit als je met de tram, bus of trein reist geheel normaal is ?. Dat Emirates 10 of 9 stoelen op een rij heeft staan, heeft niets te maken met je been vrijheid. Daar voor is bepalend hoeveeel rijen er achter elkaar in het toestel staan. Als je veel been vrijheid wilt hebben, boek je gewoon de eerste rij na de scheidingswand. Dat is voor de vroeg boekers bij Emirates geen enkel probleem want dan heb je nog alle keus. .

 3. gerard zegt op

  Beste zitcomfort kan ook wel voor de prijs want voor een 4 mnd ticket Bangkok/Amsterdam betaal ik maar liefst 550,00 euro meer inclusief overstap daar krijg ik het benauwd van.
  Dus liever rechtstreeks voor 656,00 met KLM. misschien met minder zitruimte maar dat neem ik op de koop toe.

  • Dennis zegt op

   Ieder z’n meug natuurlijk, maar ik weiger pertinent om 11 uur aaneen in een stoel te zitten met 31 inch seatpitch. Desnoods maar 550 euro extra betalen.

   • rebell zegt op

    De airliners hebben een erg leuke variatie bedacht voor mensen die de econemy klas wat niks vinden. Gewoon bij de Emirates business vliegen met gratis hapjes, champagne, cognac etc. etc. en social talks achter in het vliegtuig aan de bar op ca. 33.000 feet hoogte. Brengt je ook veel meer airmiles punten voor de verzamelaars hiervan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website