Thai worden aangemoedigd om alleen powerbanks te gebruiken die gecertificeerd zijn door het Thai Industrial Standards Institute (TISI). Deze oproep werd gedaan door de Minister van Industrie, Pimphattra Wichaikul, na een incident waarbij een niet-gecertificeerde powerbank explodeerde in een vliegtuig. Opvallend genoeg bevond de minister zich ook als passagier op die bewuste vlucht.

Als minister, verantwoordelijk voor de veiligheid van consumentenproducten, heeft zij het TISI de opdracht gegeven om alle merken en formaten van powerbanks, die zowel in winkels als online verkocht worden, grondig te inspecteren en controleren. Dit komt omdat powerbanks onder de 144 producten vallen die door het TISI worden gecontroleerd.

Naar aanleiding hiervan hebben de functionarissen van TISI de taak gekregen om de herkomst, productdetails en certificering van de geëxplodeerde powerbank te onderzoeken. Indien blijkt dat het product geen TISI-certificering heeft, zullen juridische stappen worden ondernomen tegen de betrokken verkopers.

Powerbanks vallen onder de categorie gecontroleerde producten volgens de TISI-regelgeving. Dit houdt in dat zowel de productie als de import van een licentie moet zijn voorzien. Van verkopers wordt verwacht dat zij uitsluitend gecertificeerde producten aanbieden. Tot nu toe zijn er 97 licenties uitgegeven, waarvan 8 aan binnenlandse producenten en 89 aan importeurs. Een lijst van gecertificeerde exploitanten is beschikbaar op de TISI-website.

Standaard gecertificeerde powerbanks ondergaan strenge laboratoriumtests op ongeveer 20 verschillende punten, waaronder weerstand tegen aanhoudende temperaturen tot 70 graden Celsius. Deze powerbanks zijn ontworpen om veilig te blijven bij blootstelling aan zonlicht of in hoge temperatuur omgevingen, zonder op te zwellen, te krimpen of te vervormen.

Ze zijn ook bestand tegen schokken, breken niet gemakkelijk, kunnen lage atmosferische druk weerstaan, en in geval van brand doven de vlammen vanzelf zonder zich te verspreiden. Dit zorgt ervoor dat er geen lekkage of explosies plaatsvinden in vliegtuigen, of brand en verbranding bij het niet opladen over langere perioden.

3 reacties op “Veilig reizen: Thailand benadrukt het belang van gecertificeerde powerbanks na vliegtuigincident”

 1. Rob zegt op

  Och daar gaan we weer, het probleem in Thailand is dat er heel veel regels zijn maar nergens adequaat gehandhaafd wordt, schaf onzinnige regels af zoals verbod op verkoop van alcohol tussen 2 en 5 elke Thai weet wel adres waar het wel te vinden is, laatste Boeddha dag was ik in pattaya kon ik op het strand en in restaurant gewoon alcohol kopen onder het mom zeg wel dat je het zelf meegenomen hebt, alleen de bier bars daar niet omdat die gecontroleerd werden, verbod op e sigaretten zijn verder gewoon overal verkrijgbaar.
  Ach elke Thailand kenner weet wel waar het aan schort neem het verkeer links en rechts inhalen, rijden zonder helm voetgangers niet laten oversteken overal maar parkeren enz enz de Thaise overheid is goed in het bedenken van regels om die dan ook wereldkundig te houden en daarna stopt het.

 2. Ralph zegt op

  Een algemene regel voor powerbanks in het vliegtuig is dat je maximaal 100 wh oftewel 27000 mAh in totaal aan powerbanks mee mag nemen in je handbagage.Maximaal 2 powerbanks, het aantal mAh mag niet hoger zijn.

 3. Daniël M. zegt op

  Beste redactie,

  Is het mogelijk om de link van TISI ook te vermelden, want ik vermoed dat dit belangrijk kan zijn voor alle lezers hier.

  Ik heb ook altijd 2 powerbanks bij me, die steeds nagekeken worden.

  Nu wil ik uiteraard vermijden, dat die eventueel in beslag zouden kunnen genomen worden als die niet op die lijst voorkomen.

  Bedankt.

  Vriendelijke groeten,

  Daniël M.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website