Met ingang van maandag 11 mei, is het dragen van gezichtsbescherming bij het instappen en aan boord verplicht voor passagiers van KLM. Passagiers dienen er zelf voor te zorgen dat zij de vereiste gezichtsbescherming bij zich hebben. Het cabinepersoneel zal uiteraard ook gezichtsbescherming dragen.

Onder gezichtsbescherming verstaat KLM mond-neusmaskers, zoals chirurgische maskers en niet-medische maskers. De maskers moeten groot genoeg zijn om de neus en mond van de drager volledig te bedekken.

De maatregel geldt vooralsnog tot en met 31 augustus 2020. Passagiers die geen adequate gezichtsbescherming/mond-neusmaskers dragen, kunnen bij de gate voor het instappen worden geweigerd. Kinderen onder de 10 jaar zijn uitgezonderd van de maatregel.

Voor luchtvaartmaatschappijen betekent vliegen tijdens de corona-crisis dat zij onder uitzonderlijke omstandigheden moeten opereren. De huidige situatie vraagt om een reeks maatregelen die KLM neemt om haar operatie zo veilig en gezond mogelijk uit te voeren voor passagiers en bemanning. De verplichting om gezichtsbescherming te dragen maakt hier onderdeel van uit. Ook worden vliegtuigen vaker en grondiger gereinigd en worden de contactmomenten tussen bemanning en passagiers tijdens de vlucht tot een minimum beperkt. Verder moeten passagiers vanaf risicogebieden bijvoorbeeld een gezondheidsverklaring invullen om te beoordelen of ze fit genoeg zijn om te vliegen.

Het risico van besmetting aan boord van vliegtuigen is overigens laag. Moderne vliegtuigen zijn namelijk voorzien van High Efficiency Particulate Air (HEPA) filters, die zorgen voor schone cabinelucht van hoge kwaliteit, waarbij er een hoge mate van luchtcirculatie plaats vindt. De lucht wordt om de drie minuten vervangen door het ingebouwde luchttoevoersysteem van het vliegtuig. De luchtstroom in het vliegtuig gaat van boven naar beneden, wat de kans op ‘horizontale’ transmissie in de cabine nog verder vermindert. Bovendien stroomt de lucht snel en dat is niet bevorderlijk voor de verspreiding van druppels. Verder zitten de passagiers allemaal met hun gezicht in dezelfde richting, zodat er weinig face-to-face interactie is en vormen de stoelen een barrière voor de transmissie naar voren of naar achteren in de cabine.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Vanaf vandaag mondkapjes voor KLM-passagiers verplicht”

 1. johank zegt op

  Dames en heren boarding please, kijk uit, neem de 1.5 meter regel in acht die wij in ons land strikt hanteren.
  Minder dan een meter van mekaar dan krijgt u een boete van €400!
  Gaat u daar maar zitten naast elkaar zitten met een afstand van 10 cm, doe maar een mondkapje voor en adem en hoest gewoon maar door met die lucht stroom in deze benauwde ruimte.
  Die luchtstroom die door het vliegtuig wordt getransporteerd is een luchtstroom waar de Corona bacteriën worden uitgefilterd, voorheen was de luchtstroom zo droog en zo vuil, dat je regelmatig ziek en verkouden op uw bestemming aankwam, dat is nu verholpen met de nieuwe generatie HEPA filters.
  Deze HEPA filters zijn intelligente HEPA filters, en uitgevonden door de Nederlandse regering, en vangen op een intelligente manier alleen de schadelijke Corona deeltjes uit de lucht.
  “Maar KLM personeel, ik wil niet 10 centimeter naast deze persoon zitten, dit is gewoon een Russische roulette ”
  Niet zeuren, deze persoon is net gescand op temperatuur en heeft geen verhoging, en wat bedoeld u met Russische roulette, dat mag al 2 mnd niet meer in ons land, en kan pas weer op 1 september.
  “Hoe bedoeld u?”
  Nou, onze regering acht het niet veilig om minder dan 1.5 meter bij mekaar te komen, als je op een terras minder dan een meter bij mekaar zit (ook als je met elkaar slaapt) dan kan de terras uitbater een torenhoge boete krijgen.
  Ook zegt onze regering, dat we tot 1 september niet meer naar een locatie mogen wat onze gezondheid bevorderd.
  Dit is een kleine deel van onze landelijke regels, maar u mag gewoon 10 cm naast die andere persoon zitten!
  Ladies and gentlemen fasten your seatbelts, en een goede reis!

  • Ger-Korat zegt op

   Heb me al ingesteld dat de vliegtarieven 2 zo hoog worden want verplichte vrije stoelen tussen de passagiers, als ze dan gewoon naast elkaar mogen zitten is dat positief. Mijn idee van vliegen is wat Emirates al deed en nu al vaker lees dat men de passagier op antistoffen test, uitslag binnen 10 minuten. Heb je antistoffen dan heb je het virus al gehad en mag je vliegen, idem mag je vliegen als je geen symptomen hebt. We moeten er gewoon naar toe dat de meesten immuun worden want daar is toch geen ontkomen meer zolang er geen vaccin is. Ik kijk verder dan de huidige situatie, uiteindelijk zal de overgrote meerderheid besmet raken en antistoffen opbouwen, daarom zie je nu al dat veel landen al opengaan want de medische verzorging van coronapatienten is onder controle en beheersbaar. Goed voorbeeld van dit alles is Zwitserland welke zelfs de bars en restaurants en sportcentra gisteren al weer openstelde, lekker gezellig ophokken achter de toog met 1,5 afstand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website