Hoe boek je de meest voordelige vliegtickets voor je reis naar Thailand? Reiszoekmachine momondo.nl deed onderzoek, ze analyseerde 100 miljoen tarieven op duizenden routes en komt nu met een aantal handige bespaartips voor Nederlandse reizigers. Zo kun je maar liefst 24 procent besparen op je vliegticket indien je 60 dagen voor vertrek boekt. Ook blijkt dinsdag de goedkoopste dag om te vliegen.

De frustratie is groot als blijkt dat de persoon naast jou in het vliegtuig € 200,- minder heeft betaalt voor dezelfde vliegticket, daarom gaan we maar massaal op jacht naar goedkope vliegtickets. Het dan handig dat je weet wanneer je het beste een ticket kan boeken. Volgens momondo is dat 60 dagen voor vertrek. Je kan het beste op een dinsdag vliegen. Op dinsdagen bespaar je gemiddeld acht procent in vergelijking met zaterdagen. De zaterdag is de duurste dag om te vliegen. Wil je nog meer besparen op je reis naar Azië? Kies dan voor een ochtendvlucht in plaats van een avondvlucht en bespaar nog eens 8 procent.

Bespaartips voor het boeken van intercontinentale vluchten naar Azie

 • 60 dagen voor vertrek zijn de goedkoopste tickets te vinden, de gemiddelde besparing is 24 procent.
 • Vlieg je naar Azië dan zijn ochtendvluchten vaak goedkoper dan avondvluchten.
 • Dinsdag is over het algemeen de goedkoopste dag om te vliegen.

29 reacties op “Tips voor het boeken van voordelige vliegtickets naar Azië”

 1. J.H. zegt op

  De ander zegt weer 3 maanden van te voren op een woensdag boeken in de avond en vertrekken op een woensdag? Ligt puur aan de website/aanbieder. Ik heb er 1 gevonden die stukken goedkoper is dan momondo zonder extra kosten.Gewoon goed zoeken en niet zo maar alles voor lief nemen…

  • Martin zegt op

   Beste JH

   Welke aanbieder heb je dan gevonden

  • Kees zegt op

   Wees zo vriendelijk en geef dan even door welke site dat dan is. Op die manier kunnen wij allemaal voordeel halen uit uw kennis en u maakt velen met mij heel gelukkig.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste J.H., jammer dat je de lezers van dit blog niet mededeeld,op welke Website je deze goedkopere aanbieder gevonden hebt.
   Gr. John.

  • Cornelis zegt op

   Inderdaad, op dit soort adviezen moet je je niet blindstaren. De algoritmes die in de computersystemen van de luchtvaartmaatschappijen mede de prijs bepalen zijn zodanig dat wanneer er plotseling veel vraag is naar vluchten op dinsdag, de prijs van de ene minuut op de andere omhoog gaat……….

  • Jozef zegt op

   Yes Yes Yes… nooit te laat om bij te leren…
   Zou je het erg vinden om dit met ons te delen????
   Graag meer specifiek aub…
   Dank

 2. Jan zegt op

  Zover mogelijk voor de reisdatum boeken en natuurlijk verschilt rechtstreeks of met tussenstop en de airline. Voorbeeld; ik heb in maart mijn vlucht voor januari voor het jaar erop geboekt, rechstreeks met Thai airline, vlieg op zondag kosten €495. Nu zo’n 60 dagen voor vertrek kost hetzelfde ticket €749. Natuurlijk kan je met Ukrain airlines gaan met een tussenstop van een paar uur dat is wat goedkoper…Mocht je in de gelegenheid zijn om vroeg te boeken dan is dat vaak het goedkoopste……

  • Beike zegt op

   Beste Jan,ik doe jaarlijks hetzelfde met Thai Airlines.
   Vertrek in Januari telkens voor één maand.Nu 495 EURO.

   • Frank zegt op

    volgens mij vliegt deze maatschappij rechtstreeks maar dan wel vanaf Brussel

   • Christophe zegt op

    Als wij willen boeken met Thai Air op 30 juni 2018 betalen we €1005. Waarom is dat dan zo duur?

    • Beike zegt op

     Beste Christophe,Normaal in hoogseizoen,je betaald voor vluchten binnen Europa ook duurder.

 3. Stefaan zegt op

  Momondo is geen neutrale onderzoeker. Ondertussen hebben de airlines dit ook gelezen, en zullen op deze resultaten inpikken.

  Dat dinsdagen en woensdagen goedkoper zijn dan zaterdagen zal wel zo blijven. Voor velen onder ons begint verlof op vrijdagavond en eindigt op zondagavond, dus vliegen op zaterdag en retourvlucht op zaterdag of zondag. Andere vliegdagen betekent een verkorting van je reis.

  Voor mensen die meer flexibiliteit krijgen van werkgever kunnen goedkoper boeken.

  Stelregel: zoek op verschillende sites. Hoe rekening met alle tips maar neem check ook op andere momenten, andere dagen en andere luchthavens in de buurt.

 4. chris zegt op

  De algorithmen zijn inmiddels zo ver ontwikkeld dat je via de sociale netwerken aanbiedingen van vluchten krijgt en prijzen die gebaseerd zijn op een inschatting van je inkomen en de prijs die je bereid was en bent te betalen. Dezelfde aanbieding kent dus een andere prijs voor individuele zoekers op het net. En hoe meer en hoe langer je zoekt, hoe meer data je levert aan ‘big brother algorithme”.
  Dus: gewoon een goed reisbureau bellen en je zult zien: niks duurder. En het scheelt daarnaast een hoop zoektijd en ergernis (over de verschillende prijzen soms per dag, niet kunnen boeken).

 5. joannes zegt op

  Geboekt op 31-05-2017 bij Thai Airways voor € 494. Vlucht op 1-12-2017 in de namiddag vanaf Brussel. Rechtstreekse vlucht. Zonder te zoeken bij andere aanbieders. Dus 6 maanden op voorhand. Lucky me????

  • Andre van Rens zegt op

   Net gekeken voor jou op swoodoo.de ticket kost nu 458 euro, dus tevroeg geboekt.

   • TH.NL zegt op

    Dat kan je niet zomaar stellen Andre omdat je niet weet op welke dag Joannes terugreist.

    • joannes zegt op

     retour op 26 januari 2018. Visum voor twee maanden (59 dagen).

 6. wim zegt op

  Gisteren geboekt met Ethidad.
  Vlucht in maart voor 512 euro
  Prima prijs lijkt me

 7. Cor zegt op

  Al die Verhallen van goed koop vliegen ik ga elk jaar in januari voor de 10 de keer naar Thailand .ik boek altijd in juni
  ik betaalde vorig jaar 605 Euro dit jaar 635 Euro en vlieg op zaterdag 6 januari en dan voor 2 maande .Ga je in december of in oktober ben je al een stuk duurde uit loop je op tot 700 Euro .Ben je A.W.O jer boek dan mei of juni .Ik vlieg rechtstreeks van Amsterdam Bangkok

  Groet Cor

 8. brabantman zegt op

  Jammer alleen dat voor farangs wonend in dit mooie land voor een bezoek aan het vaderland altijd de hoogste prijs gevraagd wordt. De door reageerders genoemde goedkope tickets vind je praktisch nooit op vluchten vanuit Azie naar Europa. Er mag eens een toevalstreffer tussendoor lopen maar in het algemeen kun je dit vergeten.

 9. john zoet zegt op

  daar ik over een dik jaar voorgoed na Thailand ga zoek ik altijd een vlucht met 30 kg bagage .
  dan heb ik mijn belangrijke spullen al strak daar die ik niet in een container wil vervoeren
  ik heb een week geleden geboekt vanaf Brussel met Thaiair een rechtstreekse vlucht in de middag uren voor 20 april 2018.
  op dit moment met bagage voor € 639,00 en echt de goedkoopste om rechtstreeks te vliegen met zoveel bagage.
  Düsseldorf gaat niet meer rechtstreeks en Amsterdam is van mij uit Limburg niet aantrekkelijk echt niet goedkoper maar wel klant onvriendelijks.
  ik zoek altijd bij tiketspy:vliegwinkel.nl :chaep tiket.nl:en rechtstreeks bij de maatschappij.
  en niet te vergeten drie weken je auto parkeren op Brussel airport kost maar €90,00
  ik wens iedereen een fijne vakantie en goedkope veilige vlucht toe

 10. Mister BP zegt op

  60 dagen van te voren wanneer het in Nl hoogseizoen is, is veel te laat! Boek NIET via een Nederlandse site of achtergrond maar bv Paperflies.be of Paperflies. It. Mijn dochter kocht 3 tickets voor 25 juli en betaalde 412€ per stuk. Via een Nederlandse site was het 650 € per stuk.
  Daarnaast is de meeste korting te halen bij vluchten die niet rechtstreeks gaan.

 11. Paul zegt op

  Ik woon in Amsterdam, dus is Schiphol voor mij de meest logische luchthaven. Daar komt bij dat er 2 bussen bij mij voor de deur (200 m) stoppen die naar Schiphol gaan, dus voor nog geen 3 Euro ben ik in 20 minuten op Schiphol Plaza.
  Ik vertrek in december en kom eind juni terug.
  De ticket kost 635 Euro, geboekt rond eind september bij de KLM en is zowel heen als terug rechtstreeks.
  De vertrektijden zijn 17.15 heen en terug 12.05 pm.
  Hiermee wil ik zeggen dat elke alternatieve airport voor mij veel duurder uitpakt zowel in geld als tijd uitgedrukt.
  Voor een prijsverschil van hooguit 150 Euro (soms nog geen 50 Euro) heb ik geen vervelende busreizen en transito tijden.
  Net gecheckt, dezelfde vlucht kost als ik vandaag zou boeken € 614,81. He 60 dagen vooruit boeken gaat dus ook niet echt op.

  Ieder z’n meug.

 12. J.H. zegt op

  Via een vpn verbinding bij killroy, govolo, travelgenio etc etc
  Dan lijkt het net alsof je buiten NL bent en kan je soms een heel voordelige deal pakken.
  Check wel regelmatig data’s van vertrek en aankomst, prijzen wisselen continue.
  Succces!

  • Henk zegt op

   Retour Bangkok – Amsterdam met eva air is 22.000 bath en dat is 578 Euro.
   September 17 geboekt voor 24 april 18 naar A’dam en 21 juli terug naar Bangkok’
   Rechtstreeks geboekt bij EVA en 5 minuten later kan je je stoel reserveren en ook je maaltijd.

   Ik vlieg altijd alleen dus ik zoek niet verder.

 13. chiang Moi zegt op

  In September geboekt, Emirates (Amsterdam-Dubai wachttijd 1 uur 5 min. Bangkok) 1 maand vertrek op donderdag Februari 528,– Eur. Toch niet te duur lijkt mij.

  • Cornelis zegt op

   Niet duur, maar dan heb je vast niet voor een stoelreservering betaald, denk ik. Los daarvan: realiseer je je dat 65 minuten aan de krappe kant is voor een overstap op Dubai? Vaak moet er nog een poosje rondgecirkeld worden bij Dubai vanwege de drukte. Ook komt de A380 niet altijd aan de gate, maar wordt geparkeerd op een zgn. remote stand, ver van de passagiersterminals (minimaal 25 minuten in de bus).

 14. René Chiangmai zegt op

  Ik kreeg zojuist de kriebels en wilde het weekend vóór Kerst (dat kwam het beste uit i.v.m. op te nemen vakantiedagen) naar Thailand. 2 weken.
  Ik schrok van de prijzen, meer dan 1200 Euro.
  Dat vond ik een beetje te gortig.
  Ik wacht wel tot volgend jaar. 😉

 15. Christina zegt op

  Zoeken zoeken elke dag voor ons bleek maandag de beste dag en het voordeligst om te vliegen.
  Wilde naar Canada op facebook een aanbieding maar elke dag wordt die duurder dus wacht nu maar de de vijf dolle dagen heb dit jaar in maart geboekt voor juni 4 1/2 week nu het dubbele voor dezelfde periode.
  Heb gelukkig de tijd om elke dag te checken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website