Dit liet premier Yingluck Shinawatra weten tijdens haar ontmoeting met Tony Fernandes, AirAsia chief executive officer van AirAsia.

Dit streven strookt volledig met de visie van Fernandes die grote kansen ziet voor Thailand door de strategische ligging in Azië. AirAsia wil dan ook investeren in de Thaise luchtvaart.

Het geografische voordeel van Thailand wordt nog eens versterkt door het ontstaan van ASEAN Economische Gemeenschap in 2015. AirAsia wil vanuit Thailand haar positie in de regio verder versterken. De premier steunt deze plannen door bij toeristische bestemmingen en de grote steden nieuwe luchthavens te bouwen en de bestaande dusdanig te upgraden zodat er meer rechtstreekse vluchten uit het buitenland kunnen worden verwerkt. Daarnaast moeten passagiers die aankomen in Thailand gemakkelijk kunnen doorreizen naar landen zoals China, India, Japan en Korea.

Als voorbeeld noemde ze Chiang Mai, Udon Thani en Krabi. Deze steden zijn kandidaten voor een binnenlandse en buitenlandse verbindingen van low-cost airlines.

Minister van Transport, Chadchart Sitthipunt, zei dat AirAsia een belangrijke partner is die kan meehelpen Thailand op de kaart te zetten door haar specifieke kennis van budgetvliegen. Gedacht wordt aan zaken zoals vliegtuigonderhoud en training voor piloten en luchtvaartingenieurs.

De regering heeft voorgesteld dat AirAsia Thaise gerechten en producten gaat verkopen aan boord van haar vliegtuigen. AirAsia schijnt hier wel oren naar te hebben.

Bron: MCOT online nieuws

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website