THAI Airways overweegt om dagelijks naar Brussel te vliegen in plaats van de huidige vier keer per week.

Volgens een woordvoerder kan de vliegfrequentie worden verhoogt wanneer er weer rust en stabiliteit in Thailand is.

Op dit moment vliegt Thai op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag naar Brussel. De Belgische hoofdstad is een belangrijke hub in Europa voor de Thaise nationale luchtvaartmaatschappij.

Vanuit Thailand profiteren zakenlieden van deze verbinding wanneer zij naar de Europese Unie wensen te vliegen. Ook de toeristen uit België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk die Thailand willen bezoeken hebben baat bij een dagelijkse vlucht, zo laat de vliegmaatschappij weten.

Sinds november 2011 is THAI de enige Zuidoost-Aziatische luchtvaartmaatschappij die non-stop vliegt naar Brussel, een toegangspoort naar vele bestemmingen. De samenwerkingsovereenkomst met Brussels Airlines via Star Alliance maakt deze verbinding des te belangrijker voor THAI.

Bron: Asean Trravel News


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “THAI Airways International wil dagelijks op Brussel gaan vliegen”

 1. tlb-ik zegt op

  Ik ga er niet van uit, dat Brussel een groot sucses gaat worden voor Thai Airways. Klevere zakenlieden uit het oosten zouden dan allang via bv. Frankfurt gevlogen zijn. Hun service is intussen zo schlecht, dat ze niet meer in de top 20 ranking voorkomen. Ze zijn ook veel duurder als bv. Emirates of Ethiad die met een open jaw al voor € 491,- naar Bangkok vliegen cq. € 381,-. Bij Ethiad is de restriktie echter 1 maand. Maar voor de zakenman zijn 4 weken ruim schoots voldoende ? Bij emirates kun je voor die prijs zelf tot 5 maanden in Thailand blijven, ook zelfs over de kerst-dagen-met uitzondering vliegen op deze dagen. De treinverbindingen tussen Düsseldorf en Frankfurt airport met Brussel zijn fanstasties en starten elk uur. Bij sommige step-overs bv. in Dubai is de wachttijd terug gebracht op minder als 2 uur.

 2. diditje zegt op

  Als, tamelijk regelmatig. passagier van Thai Airways, vind ik het wel een goed idee om dagelijks vluchten naar Brussel te hebben. Zoals tlb-ik echter volkomen terecht opmerkt, is hun prijs in vergelijking met anderen te hoog geworden.Ook het toegelaten gewicht van de bagage is echt minimaal. Tevens is hun dienstverlening in de voorbije jaren afgenomen, het eten laat lang op zich wachten, en het afruimen kan ruim een uur in beslag nemen, ik wil dit niet wijten aan de personen van het derde geslacht die de dienst uitmaken, doch zij zijn uiterst langzaam. Wegens lichte lichaamlijke ongemakken, is het voor mij eenvoudiger om zonder overstap te reizen, doch overweeg toch te veranderen van maatschappij.
  Hopelijk veranderen zij buiten hun vliefrequentie, tevens hun prijs, service en bagagebeperkingen.

 3. Eric zegt op

  Het hangt van je budget en je leeftijd af maar geef mij maar (als Belg) , netjes instappen dichtbij huis, een slaappilletje eventueel en fris wakker worden in Bangkok en terug idem. Liever dan je rot zoeken naar de beste prijs, dan je rot sleuren naar Amsterdam of Dusseldorf en je rot vervelen ( midden in de nacht) voor enkele uurtjes in een of andere luchthaven onderweg. Thai is misschien niet meer wat het was maar het blijft een goede maatschappij.

 4. Stefaan zegt op

  Na drie vluchten met Thai vanuit Brussel ben ik meer dan gemiddeld tevreden. Alle vluchten waren stipt, of iets vroeger bij aankomst. Makkelijk vanuit Brussel, rechtstreeks. En een vleugje thaise sfeer aan boord. Ja, dat betekent dat ook dat alles wat trager gaat met de bediening.

  Meer en meer Belgen hebben Thailand ontdekt. Er wordt dus vaker gevlogen. Ik denk dat Thai begrepen heeft dat er groeipotentieel inzit, en dan voornamelijk bij toeristen (en veel minder bij zakenmensen).

  Van de drie vluchten die ik vloog was er 1 goedkoop, 1 gemiddeld en 1 dure vlucht. Met meer vluchten zal de prijs wellicht zakken, ook onder druk van de naburige concurrentie.

 5. Jean vandenbeghe zegt op

  Ik vloog de laatste 2 jaren reeds een 10 tal keren met thaiairways van Brussel naar bangkok, nooit geen problemen mee gehad, en altyd zeer goede service aan incheckbalie, en op vliegtuig.
  Maar of ze nu zouden overwegen om dit op dagelijkse basis zouden doen, Zoë ik niet durven denken. Wel hopen…
  Maar van de meeste vluchten die ik de laatste jaren deed, moest ik toch vaststellen, dat er bijna altyd een zwakke bezetting was in het vliegtuig. Vaak kreeg ik 3 zetels voor mij alleen, en heb slechts 1 x gevlogen waarin we met 2 personen op 3 stoelen zaten.
  Dus moesten ze hun frequentie nu nog optraden naar dagelijkse vluchten, stel ik me toch wel vragen over de financiële mogelijkheden daarover.
  Nu in ieder geval, hopelijk gaat het door, en kan ik, en jullie, nog lang genieten van deze super maatschappij.
  Ps
  Nu zaterdag vlieg ik alweer met thai van Brussel naar bangkok 🙂 🙂

  • diditje zegt op

   Beste Jean,
   Als tamelijk regelmatige Thai Airways gebruiker, en zonder enige twijfel betreffende de waarheid van je reactie, heb ik wel een overweging!
   Ondanks ik reeds meerdere malen met Thai Airways gevlogen heb, raak ik niet aan voldoende miles om een upgrading ( buisness class ) te krijgen.
   Ik veronderstel echter dat met 10 vluchten binnen de 2 jaar, dit moet mogelijk zijn ?
   Enige toelichting graag.
   Beste dank.
   Diditje.

   • Jean vandenberghe zegt op

    Diditje,
    Een vlucht enkel Brussel- bangkok heeft je recht op, geloof ik, 5747 Miles. Een bangkok chiangmai of phuket, nog es 500 extra.dus x 2 voor een heen en terug.
    Je moet 10.000 Miles per jaar, of 15000 Miles per 2 jaar vliegen om silver te worden, of te blijven.
    Dit houd in dat je 10 kg extra bagage kunt meenemen.
    Voor 50.000 Miles/jaar of 80000 Miles/2jaar, word je goldmember. Dit houd in dat je 20 kg extra kunt meenemen, plus toegang krijgt tot de lounges.
    Ik geloof dat een upgrade naar business 50000 Miles kost.
    De eerste maal dat je gold word krijg je ook een upgrade naar business
    Als je 50000miles in een jaar verzameld, krijg je ook nog es een upgrade.
    Let wel dat je de juiste ticketten besteld.
    De meest voordelige ticketten, (van nu denk ik van 731 €) geven wel maar recht op 25% Miles. En ticketten zijn ook niet mogelijk om datum te veranderen of te upgraden.
    Daarom neem ik ticketten die ongeveer 100 € duurder zijn, die geven me meer speling en geven ook 100% Miles. Sedert ik goldmember geworden ben, geven ze trouwens 125% Miles.
    Dit wil dus zeggen dat , als je ongeveer 4 x per jaar vliegt. Je redelijk makkelijk aan je Miles geraakt en blijft, je regelmatig kunt upgraden.
    Ik bestel mijn ticketten wel zelf via de website, of via thaiairways Brussel. De dames daar op het buro zijn uiterst helpzaam, en raden me soms zelf aan hoe ik de goedkoopste ticketten kan boeken, via hun of via internet.
    Lang leve thaiairways!!! 🙂

    • diditje zegt op

     Hallo Jean,
     Mijn oprechte dank voor je uiterst nauwkeurige uitleg.
     Dit is inderdaad uiterst mooi, doch jammer genoeg enkel voor personen die meerdere malen per jaar heen en terug reizen.
     Hopelijk volgen er nog wat veranderingen.
     Nogmaals dank.
     Diditje.

  • eric zegt op

   Volkomen gelijk Jean, ik heb 6 x met Thaiair gevlogen , telkens rond de 700 bath, voor een rechtstreekse vlucht , ik begrijp niet dat ze durven beweren goedkoper te vliegen met bijkomende verplaatsingen met tijd- en vervoerkosten . Dan nog eens een wachttijd ook al is dan maar 2 uur ! alles samen heen en weer 12 uur aan pakt 25 € = 300 €
   En eveneens was ik bang dat er vluchten zouden afgelast worden, daar ik de laatste 2 vluchten in een halfvol vliegtuig zat !! Ik hoop dat wel de goede prijzen behouden blijven hierdoor !

   • diditje zegt op

    Beste Jean,
    Ik kan best begrijpen dat er een fout in je bericht geslopen is en dat je 700 Euro in plaats van 700 Bath bedoelde.
    2 uur heen en weer is echter gelijk aan 4 uur. Voor 300 euro is dit 75 euro per uur ! Wel te overwegen volens mij.
    Diditje.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website