Thai AirAsia kondigt massaontslagen aan

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: , ,
20 november 2021

Thai AirAsia (TAA) laat weten dat het er massaontslagen aan zitten te komen bij de budgetvliegmaatschappij.  Tassapon Bijleveld, executive chairman van Asia Aviation (AAV), de grootste aandeelhouder van TAA, bracht de medewerkers van TAA maandag op de hoogte van het besluit.

Hij laat weten dat de vooruitzichten voor de luchtvaart onstabiel blijft, waardoor het bedrijf zijn vloot volgend jaar moet verkleinen en dus ook het personeelsbestand moet inkrimpen, om zo de financiële stabiliteit op lange termijn te handhaven. Wie en hoeveel er van de meer 20.000 personeelsleden ontslagen worden, wordt volgende week bekend.

“Hoewel we hebben onderhandeld met leveranciers en banken om de leasekosten van vliegtuigen te verlagen, en we misschien extra liquiditeit krijgen na de herstructurering deze maand, is onze balans niet sterk genoeg indien die kosten op dit niveau blijven. We moeten de vloot permanent inkrimpen voor ten minste twee jaar of totdat de markt voor internationale en binnenlandse vluchten volledig zijn hersteld. De vloot zal daarom worden teruggebracht van 60 naar 54 toestellen, omdat de inkomsten uit internationale routes nog steeds beperkt zijn.”

In de financiële resultaten over het derde kwartaal rapporteerde TAA een totale omzet van 457 miljoen baht en een nettoverlies van 2,09 miljard baht. Het herstructureringsplan dat op 26 november aan de aandeelhouders wordt voorgesteld, zal naar verwachting 14 miljard baht extra geld van nieuwe investeerders genereren.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Thai AirAsia kondigt massaontslagen aan”

  1. Rob zegt op

    ach ja, het zat er wel in natuurlijk, als je al voor bodemprijzen vliegt ( niet altijd ) en je hebt geen vluchten meer dan komen dit soort maatregelen eraan natuurlijk, echt jammer, hopelijk komen ze snel weer op krachten want ik vlieg altijd graag met ze.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website