Ben je via Schiphol naar Thailand gevlogen en er achter gekomen dat je wat mist bij aankomst? Dat zou goed kunnen. Gisteren werden op Schiphol beveiligers opgepakt die argeloze passagiers beroofden.

Je kent het wel wachten bij de controle achter de paspoortcontrole. Als je spullen in een bakje, laptop uitpakken en zakken leegmaken. Nu blijkt dat niet iedereen alles terug kreeg. Drie beveiligers op Schiphol zijn opgepakt. Ze sloegen toe bij de lopende band, waar de handbagage door de scanner gaat. De buit bestond uit tablets en geld uit de handbagage.

Helaas merkt niet iedereen dat. “Reizigers zijn natuurlijk toch bezig met hun vakantie en merken niet altijd meteen op of het allemaal wel klopt. En dan denken ze dat ze misschien iets zijn verloren.” zo verklaarde een woordvoerder van de Marechaussee

Na diverse aangiftes van reizigers begon de recherche in februari een onderzoek. Daaruit bleek dat de beveiligers mensen bestalen tijdens controles. De verdachten komen uit Alkmaar, Alphen aan de Rijn en Amsterdam en zijn 28 tot 32 jaar oud. Twee verdachten zijn op Schiphol aangehouden, de derde in zijn huis in Alkmaar.

4 reacties op “Schipholbeveiligers opgepakt voor bagagediefstal”

 1. Dennis zegt op

  Van een “predictive profller” begrepen dat die check min of meer show is: Gevoel geven aan de reiziger dat er gecontroleerd wordt. Gevonden wordt er nooit iets, afgezien van uw flesje water.

  Vanaf het moment dat je Schiphol nadert, word je al in de gaten gehouden middels camera’s. De profilers bekijken beelden, lopen tussen de reizigers en kijken wie zich verdacht gedraagt, danwel zo overkomt: Ze gebruiken diverse indicatoren om een prfiel op te stellen.

  Die pipo’s aan de gate zijn er meer voor de show en nu blijkbaar dus ook om uw smartphone en geld te jatten

 2. ReneH zegt op

  Ook de bagageafhandeling op Schiphol is niet zuiver op de graad.
  In de tijd dat ik nog een adreslabel aan mijn koffer deed (alweer meer dan 10 jaar geleden) werd er een paar dagen na vertrek bij mij ingebroken. Het verwonderde mij in mijn onschuld al dat het adreslabel bij aankomst weg was. Ach overschrijven is moeilijk.
  Wat mij bij de afwikkeling echter het meest stoorde was dat de politie totaal geen belangstelling voor het vinden van de daders had. Ik was toch verzekerd? Ja, maar ik bleef niet alleen met een forse schadepost zitten (lees de berperkingen van uw verzekering maar eens door), ook mijn diploma’s waren weg.
  Ik had zeer sterke aanwijzingen dat de oorsprong op de bagageafhandeling op Schiphol lag, ik wist waar en wanneer de heren inkopen hadden gadaan met mijn betaalkaarten (als u nog weet wat dat waren) en er is zelfs niet naar vingerafdrukken gezocht. Gezien de klunzigheid van de uitvoering van de inbraak waren die er echt wel. Er is niets nagetrokken, alleen geregistreerd.
  Zorg dus dat u op Schiphol uw adres niet laat zien en publiceer uw vakantie niet op Facebook of Thailalandblog.

 3. Daniel zegt op

  Ook ik ben een 4 tal jaar terug na de scan mijn GSM kwijt geraakt. Ik vidt het een schande dat je bijna in je blootje moet staan bij die controle. Alles tot schoenen en broeksriem moeten uit. en terwijl je door de metaaldetector loop en deze piept en U opgehouden word loop de scan gewoon door en kan gelijk wie uit de bakjes uw gerief jatten. Bij aankomst is het nog slechter eender wie kan uw bagagae van de band nemen, er is niemend die naziet of iemend met zijn eigen gerief buitengaat. dit niet enkel op Schiphol, maar wereldweid.

  • Joop zegt op

   Beste Daniel,
   Ik wilde ter verduidelijking even zeggen dat dit niet wereldwijd het geval is en heb me dan ook vaak verbaasd dat dit in Nederland wel het geval is.
   In China bijvoorbeeld kom je zonder je bagagelabeltje niet weg met je koffer en zul je met veel moeite je koffer terugkrijgen…
   Groetjes Joop


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website