Vanaf 1 oktober 2017 kan je niet meer parkeren in de parkeergarage P2 op Schiphol. De populaire parkeerplek vlakbij Terminal 1 moet wijken voor de groei van de luchthaven. Er komt op het terrein van de parkeergarage een nieuwe terminal en nieuwe pier.

De parkeergarage wordt ook gebruikt door Privium klanten van Schiphol . De luchthaven laat weten dat er een goed alternatief komt voor Privium leden zodat zij ook na 1 oktober op enkele minuten loopafstand van de terminal kunnen parkeren.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

4 reacties op “Schiphol: Parkeren in parkeergarage P2 binnenkort niet meer mogelijk”

 1. ruud zegt op

  Eerst te weinig pieren en nu te weinig parkeerplaatsen?
  En de eerste jaren, nog steeds te weinig pieren, omdat het waarschijnlijk nog jaren zal duren, voordat die pier klaar is.

  Volgens mij is de directie niet erg capabel.

  • marcello zegt op

   En het erge is dat er totaal geen alternatief is voor als P2 gesloopt wordt. Dus ruim 2900 plaatsen minder op centrum. Er is ook totaal niet nagedacht over de verkeersopstoppingen, storingen, files enz. wat dit gaat geven en mensen kunnen hun auto niet meer kwijt. Niet echt klantvriendelijk en niet goed voor het imago van Schiphol. De Directie heeft totaal geen oog voor de operationele operatie en er zitten daar mensen met totaal geen bestuurlijke ervaring.

 2. HANS zegt op

  smartparking P3 is goedkoop en sinds vorig jaar is daar nog een nieuwe P3 garage
  geopend – deze is tegen een toeslag op internet te boeken – wij parkeerden daar in januari
  ruime plaatsen – schoon en de snelle bus van en naar de vertrekhal is gratis.

 3. lomlalai zegt op

  Het is inderdaad niet handig om zonder compensatie zo maar 2900 parkeerplaatsen te laten verdwijnen, het zal waarschijnlijk in de buurt van P3 wel opgevangen gaan worden. Ik vind P2 wel een veel minder prettige parkeerplaats dan P1 (ook voor de kortere parkeertijden), deze heeft n.l. de lopende banden tot in de centrale hal (als je hier dan gewoon op loopt ben je supersnel in de centrale hal).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website