Schiphol: Boetes betalen of niet op vakantie

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags:
21 juni 2013

Wanneer je van plan bent om deze zomer naar Thailand te vliegen, dan kan je maar beter controleren of je al je boetes hebt betaald.

De Marechaussee op Schiphol controleert streng op openstaande boetes van vakantiegangers. Dat leverde dit jaar al 450.000 euro op. Bij de paspoortcontrole op Schiphol wordt gekeken of je al je bekeuringen of andere boetes hebt voldaan. Zo niet, dan mag je niet naar Thailand of een andere bestemming.

Je kan alleen de paspoortcontrole passeren als je ter plekke betaalt. Vorig jaar misten zelfs 700 mensen hun vlucht omdat ze niet konden of wilden betalen.

De hoogte van de openstaande boetes varieert van enkele tientjes tot tienduizenden euro’s. Recentelijk was er een man de klos die die meer dan zestig boetes had openstaan. Die mocht 55.000 euro ophoesten.

Dus check dat even voor je vertrekt.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Schiphol: Boetes betalen of niet op vakantie”

  1. martin zegt op

    Het ligt er aan waar voor je de boetes mag/moet betalen. Maar het is een reden te meer het te dure Schiphol links te laten liggen en vanaf Düsseldorf of Brussel te vliegen. Ik heb toch een broertje dood aan de marechaussee. De groeten uiit Düsseldorf cq Brussel aan jullie.

  2. LEo de Vries zegt op

    Beste redactie naar aanleiding van boven vernoemd bericht nog even een aanvulling.
    De boetes die betaald moeten worden zijn geen openstaande boetes in de zin van dat deze nog betaald moeten worden binnen de daarvoor gestelde termijn. De boetes die in het systeem staan zijn boetes en boetes na veroordelingen. Dus niet betaald na de 2e verhoging.,boetes na uitspraken van recht zaken en BELASTINGSCHULDEN die niet voldaan zijn aan de fiscus na aanmaning deurwaarder staan in het systeem.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website