Luchtvaartmaatschappij Qatar Airways gaat een Airbus A380 inzetten tussen Doha en Bangkok. Er zullen vier dagelijkse vluchten worden uitgevoerd op deze route.

Daarmee wordt de Thaise hoofdstad de volgende nieuwe bestemming voor het grootste vliegtuig ter wereld. De A380 zal de Boeing 777-300ER vliegtuigen vervangen die momenteel op Bangkok vliegen. Qatar zal 5 januari 2015 starten met de vluchten. De maatschappij verwacht met deze capaciteitsuitbreiding veel Europese vakantiepassagiers te kunnen overhalen om met Qatar te vliegen op de routes tussen Europa en Bangkok, vooral ook omdat de prijzen concurrerend zullen zijn.

Qatar Airways heeft met de A380 in totaal 517 stoelen aan boord waarvan 461 in de Economy Class. Voor zakenreizigers zijn er ook ook Business en First Class stoelen beschikbaar. De vluchten worden uitgevoerd onder vluchtnummers QR836 en QR833.

Qatar Airways vliegt vanaf Brussel naar Doha waar reizigers naar Bangkok kunnen overstappen. Er gaan al langer geruchten dat Qatar ook plannen heeft om op Amsterdam Schiphol te gaan vliegen. In dat geval is de verwachting dat de prijzen voor een vliegticket naar Bangkok verder zullen dalen door de toegenomen concurrentie.

Bron: traveldailymedia.com


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Qatar Airways: Europese passagiers met A380 naar Bangkok”

  1. Chiang Moi zegt op

    Goed nieuws voor de regelmatige Thailand-reiziger. Wij vliegen in februari 2015 met Etidad “super goedkoop” wel terug tot Düsseldorf en met de HighSpeedtrain naar Utrecht maar dan blijft het nog goedkoop. Het is goed dat dergelijke oliestaat-landen deze route gevonden hebben waar al veel concurrentie is. Deze maatschappijen zijn overheidseigendom en de brandstof is daar supergoedkoop dus daar profiteren wij van mee.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website