Wie met Nok Air vanaf de internationale luchthaven Don Mueang in Bangkok naar Ubon Ratchathani vliegt, kan vanaf 1 maart ook gebruik maken van een gratis busdienst die je naar Si Sa Ket brengt.

Si Sa Ket is een provincie in het zuid-oosten van Thailand (Isaan) die grenst aan Cambodja en rijk is aan bijzondere Khmer-ruïnes en tempels.

Nok Air vliegt momenteel drie keer per dag op de route Bangkok (Don Mueang) – Ubon Ratchathani. De vlucht duurt één uur en vijf minuten. Passagiers kunnen vervolgens op vertoon van hun vliegticket overstappen op een busje naar op Si Sa Ket. Deze rit duurt circa 30 minuten.

Nok Air laat verder weten dat er enige tijd terug is gestart met een rechtstreekse verbinding tussen Ubon Ratchathani en Udon Thani. Het gaat om drie vluchten per week met een Q400-vliegtuig (86 stoelen).

Vanaf 25 maart gaat Nok Air vliegen op de route Bangkok – Mae Hong Son (drie vluchten per week). Dit is een code-share-overeenkomst met Thai Airways International en THAI Smile Airways.

5 reacties op “Nok Air lanceert Fly ‘n’ Ride-dienst tussen Bangkok en Si Sa Ket”

 1. Wim de Visser zegt op

  30 minuten van Ubon Ratchathani naar Si Sa Ket??
  In 30 minuten kom je Ubon Ratchathani nog niet eens uit.
  Maak er maar 1.5 – 2 uur van.

 2. Jos zegt op

  Nok Air heeft dergelijke formule al een tijdje.
  Zo kan je vanuit Chiang Mai naar Vientiane Laos, vlucht van Chiang Mai Naar Udon Thani met een Q-400 dan busdienst naar NongKhai vervolgens de grensposten passeren en dan de laatste rit met een bus naar centrum Vientiane.

  • Ger-Korat zegt op

   Nou kom je wel met een heel slecht voorbeeld. Want je kunt gewoon rechtstreeks van Bangkok naar Vientiane vliegen in 1 uur en 10 minuten met Air Asia, Bangkok Airways en anderen.
   Voorbeeld hier laatst op dit blog in een lezersvraag: vlucht naar Sakhon Nakhon en dan de bus naar Mukdahan. Met Nokair.

   • Jos zegt op

    Ik denk het niet Ger.
    Als je in Chiang Mai verblijft is dit een goede manier. Als je eerst vanuit Chiang naar Bangkok moet vliegen en dan nog eens van Bangkok naar Vientiane zijn de kosten het pak hoger.

    In mijn voorbeeld spreek ik ook over Chiang Mai en niet over Bangkok want ik woon in Chiang Mai. 🙂

   • Henk zegt op

    Het klopt dat je rechtstreeks op vientienna kunt vliegen. Maar een ongunstige tij zowel voor heen als terug.
    Indien je naar de Thaise ambassade wilt heb je op deze manier 4 dagen nodig.
    Airasia en nokair vliegen vroeg op udon thani en in de namiddag en avond op don muang.
    Je kunt dan op dag 1 de papieren regelen voor 11.30 en ophalen de dag erna vanaf 1.30.
    In dat geval heb je dus maar 1 overnachting nodig.
    Deze manier heeft mijn vorkeur. Gewoon vliegen op udon thani en eigenhandig mini bus regelen naar de border en vervolgens taxi naar vientienna.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website