Nieuw reizigersrecord luchthaven Schiphol

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
2 mei 2013
Luchthaven Schiphol Amsterdam

Voor de Nederlandse luchthavens was 2012 een goed jaar. Het aantal vliegpassagiers steeg in 2012 tot bijna 56 miljoen, ruim 3 procent meer dan in 2011, zo laat het CBS weten.

Nieuw reizigersrecord luchthaven Schiphol

De luchthaven Schiphol brak records en verwerkte maar liefst 51 miljoen reizigers. Nooit eerder zag deze luchthaven zoveel passagiers in één jaar. In 1980 reisden nog maar 10 miljoen passagiers via Schiphol, in 2002 werd de grens van 40 miljoen doorbroken. Bij de overige luchthavens groeide het passagiersvervoer in het afgelopen jaar maar liefst met 12 procent.

Grotere omzet luchtvaartbedrijven in 2012

De omzet van de luchtvaartbedrijven steeg in 2012 met 8 procent tot bijna 11 miljard euro. Toegenomen passagiersaantallen en doorberekende brandstofprijzen stuwden de omzet omhoog. Ongeveer 80 procent van de omzet komt voor rekening van het passagiersvervoer. De Nederlandse luchthavens zetten in 2012 circa 3 procent meer om.

Minder luchtvracht

In 2012 werd minder vracht vervoerd dan in 2011. De hoeveelheid luchtvracht daalde met ruim 3 procent tot 1,5 miljoen ton. Hoofdoorzaak van deze krimp is de slechte wereldhandel. Schiphol blijft binnen Europa één van de meest toonaangevende vrachtluchthavens.

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website