Meer Nederlanders kiezen voor buitenlandse luchthavens

Het is hier op Thailandblog al vaak aan de orde geweest, vliegen naar Thailand vanaf een buitenlandse luchthaven. Uit een poll van CheapTickets blijkt dat grens- luchthavens zijn niet altijd goedkoper zijn, maar wel minder druk dan Schiphol en sneller bereikbaar.

Niet alleen om te tanken, maar ook voor vliegreizen gaan steeds meer Nederlanders de grens over. Het aantal landgenoten dat vertrok vanaf een buitenlandse luchthaven steeg in twee jaar tijd (2010 – 2012) met bijna 30 procent. En ook dit jaar is er een flinke toename te zien. Populairste luchthavens zijn Weeze Airport (Duitsland), Düsseldorf International en Brussel Airport (Zaventem).

Volgens CheapTickets is reizen vanaf een buitenlandse luchthaven zeker niet altijd goedkoper: “Over het algemeen kunnen we zeggen dat hoe verder reizigers van de buitenlandse luchthaven wonen, des te kritischer ze zijn over het prijsvoordeel dat vertrek vanaf die luchthaven moet opleveren. Wie dichter bij de grens woont, staat meer open voor de ‘overtocht’ met de auto of het openbaar vervoer dan bijvoorbeeld mensen in de Randstad.

Toch geven veel mensen aan dat als het écht geld scheelt ze de optie wel overwegen en uiteindelijk de knoop zullen doorhakken op comfort versus geld besparen. Dit blijkt uit een poll die we onder klanten hebben gehouden. Die laat zien dat bijna een derde (30,4%) kiest voor vertrek vanaf een luchthaven net over de grens bij een prijsverschil van zo’n vijftig euro per ticket.”

Brussel populair bij Nederlanders in het zuiden

Brussel doet het goed bij reizigers uit de zuidelijke provincies van ons land. De Belgische hoofdstad is voor veel Brabanders, Zeeuwen en Limburgers dichterbij dan Amsterdam en biedt een gevarieerd aanbod van intercontinentale bestemmingen, waaronder Thailand.

En wie in Zuidoost- Nederland woont, heeft de ‘buitenlandse’ luchthavens voor het uitkiezen. Niet alleen de afstand, maar ook dat het er minder druk is dan Schiphol weegt mee in de afweging om over de grens te kijken. Ook dat laat de poll zien.

Overigens zijn het vooral volwassenen (stelletjes) die vertrekken vanaf buitenlandse luchthavens. Gezinnen kiezen vaak voor Nederlandse luchthavens vanwege het gemak.”


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Meer Nederlanders kiezen voor buitenlandse luchthavens”

 1. Hans K zegt op

  Met Dusseldorf en Brussel is niks mis mee, dat is al vaker vermeld op deze blog.

  Bij Dusseldorf hoef je pas 2 uur voor vertrek in te checken en Brussel ging ik een keer met
  yetair en hoefde pas 1 uur van te voren in te checken, Nederland is dat meestal 3 uur bij intercontinentaal dacht ik.

  Helaas laatste tijd niet veel echt leuke aanbiedingen gezien via Dusseldorf, dat voor mij een stuk dichterbij is dan Amsterdam en minder last van de files onderweg.

 2. Harry zegt op

  Van Breda uit naar Schiphol is 1.20 min , naar Düsseldorf 3 uur.
  En verder: weinig verschil.
  Dus wat zijn mij 2 x anderhalf uur waard ?

  • Stefaan zegt op

   Als Belg nam ik vroeger vaak vluchten vanuit

   Amsterdam (Turkije, Filippijnen, VS)
   Dusseldorf (Thailand, Domenican, Filippijnen, Singapore)
   Keulen (Turkije)
   Parijs (met TGV uit Brussel, naar Thailand)

   De laaste vier jaar loont het zelden noch de moeite om via een andere luchthaven dan Brussel te vertrekken. Als je rekening houdt met de afstand, tijdsverlies, autokost of treinkost, en parkeerkosten, dan loont het niet meer.

   Ik blijf kijken naar interessante aanbiedingen, bij websites in binnen- en buitenland. Als je wat flexibel bent qua vertrekdagen, dan is Brussel vaak de goedkoopste naar de VS.

   Reeds 10 jaar mijd ik London Heathrow (als tussenstop). Té groot, onaangenaam, vaak oncomfortabel, vaak onvriendelijk, en vaak vertragingen. En soms al eens cancelling van vluchten.

 3. Daniel zegt op

  Als Belg stel ik vast dat vanuit Zaventem voor mij geen goed vluchten vertrekken.
  Qantas slechte uren en verbindingen (tussenstops)
  Etihad zelfde
  Binnen een paar dagen vertrekken uit Schiphol met KLM voor goede prijs en geen tussenstop de tijden vallen mee omdat ik verder moet naar CM. Vanuit Dusseldorf meestal lange tussenstops en te laat aankomst in BKK. Frankfurt en Parijs slechts heel zelden goed prijs.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Daniel,

   Al eens aan Thai Airways gedacht.

   Akkoord, het is geen dagelijkse verbinding en ze zijn niet de goedkoopste maar wel goede vluchten die rechtstreeks gaan met wat mij betreft uitstekende vertrek en aankomtijden, service en comfort.

   Brussel – Vertrek 1330 – Aankomst BKK 0535
   Bankgkok – Vertrek 0030 – Aankomst BRU 0700
   Het is trouwens bij de eerste vluchten die in Bangkok ‘smorgens toekomen dus tijd genoeg om door te vliegen naar CM.

   Ik noem het maar op omdat je schrijft dat er geen goede vluchten vertrekken.
   maar misschien zijn er natuurlijk andere factoren die je keuze bepalen.

 4. TH.NL zegt op

  Een poll gehouden onder de klanten van Cheap Tickets. Ik zet grote vraagtekens bij de uitkomst omdat juist de laatste paar jaar doorgaans de vluchten duurder zijn dan in Nederland die in tegenstelling tot Duitsland geen vliegtaksen meer kent.
  Vroeger vloog er uit mijn omgeving wel eens iemand vanaf een Duitse luchthaven maar daar hoor ik nu nooit iemand meer over.
  Naar Thailand vliegen vanaf Dusseldorf is niet alleen bijna altijd duurder maar altijd met een overstap en met meestal vreselijke wachttijden.

  • Roswita zegt op

   Nou ik ben in April van dit jaar voor 460,- euro vanaf Düsseldorf met een stop in Abu Dhabi van (heen) 1,5 uur en (terug) 2 uur. De goedkoopste rechtstreekse vlucht was op dat moment 699,- euro (Eva Air) Een verschil van 230,- euro (!) Daar kun je in Thailand heel wat dagen van doorkomen. Daar heb ik wel die 3,5 uur voor over.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website