Luchtvaartmaatschappijen raken steeds minder bagage kwijt. In 2016 was het percentage verkeerd verwerkte koffers, ondanks de passagiersgroei, zelfs lager dan ooit, dat blijkt uit het SITA Bagage Report 2017.

Per duizend passagiers raakten luchtvaartmaatschappijen vorig jaar 5,73 koffers kwijt. Dat is een verbetering van ruim 12 procent ten opzichte van een jaar eerder en men verwacht dat dit cijfer nog verder omlaag kan.

Door technologische innovaties wordt de bagageafhandeling steeds betrouwbaarder. Sinds 2007 nam het percentage verkeerd verwerkte bagage met zeventig procent af.

In juni 2018 zal de IATA Resolutie 753 in werking treden. Vanaf dat moment wordt elke tas gevolgd en geregistreerd op vier verschillende momenten.

Luchtvaartmaatschappijen gaan dan de bagage nog beter volgen. Hiervoor moeten ze data opslaan, beheren en delen met andere luchtvaartmaatschappijen, luchthaven en grondafhandelaars.

Het gaat nog wel vaak mis bij passagiers die moeten overstappen. In bijna de helft van de gevallen met verkeerd verwerkte bagage, gebeurde dat als de koffers werden overgedragen aan een andere vervoerder.

Voor luchtvaartmaatschappijen betekent een vlekkeloze bagageafhandeling een financiële meevaller. In 2016 kostte het in totaal 2,1 miljard dollar om zoekgeraakte koffers weer terug te bezorgen bij de eigenaar.

Bron: Zakenreisnieuws.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website