Nederlandse luchtvaartmaatschappijen hebben in 2016 een recordaantal meldingen gedaan over passagiers die de orde op de luchthaven of in het vliegtuig hebben verstoord. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ontving vorig jaar 985 meldingen over deze zogenaamde ‘unruly pax’. In 2015 ging het om 723 meldingen.

Afgezien van overlast voor andere passagiers en voor het (cabine)personeel van de luchtvaartmaatschappij is wangedrag ook een risico voor de vliegveiligheid.

Uit de meldingen blijkt dat veel wangedrag bestaat uit het niet opvolgen van aanwijzingen van het personeel, vaak uitmondend in agressief taalgebruik of gedrag. Ook worden veel incidenten over roken en/of overmatig alcohol- of drugsgebruik aan boord gemeld.

Op middenlange-afstand en langeafstandsvluchten komen ongeveer evenveel meldingen van unruly pax voor. In 2016 zijn er 14 incidenten gemeld met directe impact op de vlucht. Denk hierbij bv aan het terugkeren naar de gate na het taxiën. In drie van deze gevallen moest het vliegtuig uitwijken naar een andere luchthaven of terugkeren (na te hebben gevlogen).

Bron: Inspectie Leefomgeving en Transport

Hebben de lezers van Thailandblog wel eens iets dergelijks meegemaakt op een vlucht van of naar Bangkok?


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Meer vliegtuigpassagiers misdragen zich tijdens de vlucht”

 1. Jo de Boer zegt op

  Gelukkig geen ernstige zaken waardoor de piloot moest omkeren of zo.
  Wel vervelende zaken, zoals een dronken persoon naast je, die de hele tijd tegen je aanleunt.
  De persoon voor je, die dronken ligt te slapen en ongegeneerd winden laat.

  Wat mij betreft mag er een compleet alcohol verbod komen of een 2-can rule.
  Glaasje wijn bij het eten of een biertje is genoeg.

  En zelfs dronken passagiers weigeren bij instappen zou een goede zaak zijn.

 2. ruud zegt op

  Gezien het feit, dat vliegtuigen in de economy class steeds meer op beestenwagens beginnen te lijken, kun je nauwelijks verbaasd zijn, dat passagiers zich ook steeds meer als beesten beginnen te gedragen.

  • Ger zegt op

   Wat een grote onzin. De economy class wijkt helemaal niet af t.o.v voorheen. Een centimetertje meer of minder ruimte ok, maar in de 30 jaar dat il vlieg zie ik geen verschil. Denk dat men vroeger wel meer gesprekken had in een vliegtuig, nu heeft iedere stoel zijn eigen entertainment op de lange vluchten dus minder noodzaak om een praatje met andere passgiers te maken.

 3. Sommeil zegt op

  Verbod op alcohol. Meer dan voldoende.

 4. l.lagemaat zegt op

  Achter mij zat 3 jaar geleden een dronken man.
  Voordat de vlucht begonnen was, gaf hij al veel overlast.
  3 man van de crew maakte hem erg duidelijk,dat hij moest stoppen of alsnog kon uitstappen.
  Daarna rust!

 5. Fransamsterdam zegt op

  Als je dronken bent en dat zorgt voor overlast, kom je het vliegtuig nu al niet in, bij de meeste maatschappijen.
  Wat er aan boord nog geschonken wordt is ook de verantwoordelijkheid van de maatschappijen.
  Nou nou, ‘ het wangedrag mondt wel eens uit in agressief taalgebruik.’
  Als je tegenwoordig laat merken dat iets je niet bevalt sta je al bijna op een zwarte lijst.
  Als iemand iets onaardigs tegen je zegt ben je ‘slachtoffer van verbaal geweld’.
  Alles schiet door in dit maffe Legolandje.

 6. Cora zegt op

  1 keer 1 uur vertraging omdat er een dronken persoon niet mee mocht. Zijn bagage moest er natuurlijk ook uitgehaald worden.

 7. Gringo zegt op

  Vers van de pers:
  http://www.ad.nl/eindhoven/charlotte-23-zat-achter-agressieveling-in-vliegtuig-die-man-flipte-compleet~a607d56c

 8. Marc zegt op

  Een beetje drank ervoor en tijdens de vlucht is ok en een prettig begin van vb een vakantie, als je het onder controle kan houden en niemand lastig valt.
  Ik ben voorstander dat bij eventuele hinder ( = psychische of fysische schade berokkenen aan personen of materiaal) die door een dronken persoon veroorzaakt wordt, er direct wordt ingegrepen, de persoon desgevallend isoleert ( op bevel van de kapitein ) maar alleszins de autoriteiten op plaats van bestemming verwittigd dat er een badjeskandidaat onderweg is. De klachten en schade die hij of zij dan veroorzaakt heeft kan dan verder op officiële manier verwerkt worden. Het zal dan ook rap gedaan zijn met zij die denken hoog in de lucht, zich straffeloos kunnen misdragen !!

 9. Sjaak S zegt op

  In de jaren dat ik als steward werkte (1982 t/m 2012) hebben we al heel vaak alcolverbod uitgesproken of alleen maar alcoholvrij bier gegeven. Een stuk of drie keer werden passagiers aan de deur geweigerd omdat ze te dronken waren en ik heb ook al een schreeuwende dronken man gezien die als een beest te keer ging, omdat check-in weigerde hem naar het vliegtuig te laten gaan.
  Ook werd er in die tijd iemand op mijn vlucht door de autoriteiten in boeien geslagen na het verlaten van het vliegtuig.
  Dit wat ik persoonlijk meemaakte.
  Ik heb geen begrip voor mensen die menen bezopen aan boord te mogen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website