KLM voegt Apple Pay toe aan KLM-app

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: , ,
12 juni 2019

Apple Pay is vanaf vandaag beschikbaar voor Nederlandse gebruikers van de iOS-app van KLM. Met Apple Pay kunnen klanten snel, gemakkelijk en veilig betalen voor vliegtickets en aanvullende diensten, zoals ruimbagage of stoelen met extra beenruimte.

Het toevoegen van de Apple Pay-optie aan de KLM-app zal het gemak voor de klant verder vergroten. Klanten hoeven alleen maar hun betaalkaart te koppelen aan Apple Pay (eenmalig), waarna ze met een vingerafdruk (Touch ID) of gezichtsscan (Face ID) betalingen in de KLM-app kunnen autoriseren. De betaalkaart moet overigens wel zijn uitgegeven door een bank die samenwerkt met Apple Pay.

Veiligheid en privacy zijn de speerpunten van Apple Pay. Wanneer klanten een betaalkaart met Apple Pay gebruiken, wordt het kaartnummer niet opgeslagen op het apparaat of op Apple-servers. In plaats daarvan wordt een uniek ‘Device Account’-nummer toegewezen, dat wordt versleuteld en veilig opgeslagen op het gebruikte apparaat. Elke transactie wordt geautoriseerd met behulp van een eenmalige, unieke, dynamische beveiligingscode.

Meer dan 100.000 actieve gebruikers per dag

De KLM-app is al miljoenen keren gedownload en ondersteunt momenteel meer dan 100.000 actieve gebruikers per dag. Apple Pay is toegevoegd aan de bestaande functionaliteiten van de KLM-app, zoals actuele vluchtinformatie, het boeken van vluchten, online inchecken en stoelreserveringen. Voor de integratie van Apple Pay in de KLM-app werkt KLM samen met betaalprovider Adyen.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “KLM voegt Apple Pay toe aan KLM-app”

 1. samee zegt op

  Sinds een paar dagen ondersteunt ING in Nederland Apple Pay, alle andere banken nog niet.
  Leuk van KLM dat ze voorop lopen, en dat hier nu reclame voor ze wordt gemaakt, maar verder vind ik de nieuwswaarde zeer laag.
  Gebruik trouwens zelf liever hun eigen American Express credit card, levert me ook nog eens miles op.

  • Peter zegt op

   Bij de bunq bank kan je al jaren Apple Pay gebruiken dmv een omweg. Wil niet weer anders. Echt een aanrader!

 2. Jeffrey zegt op

  En hoe zit dat dan met Android gebruikers ?

 3. Paul Schiphol zegt op

  Even bij de les blijven Jeffrey, het gaat over “Apple pay”, dus een betaalmethode uitsluitend voor Apple apparatuur. En tja, Android is geen Apple. Daar kan zelfs de KLM met de beste wil niets aan veranderen. LOL
  Gebruik gewoon de KLM / Amex kaart, spaar je gelijk mijlen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website