KLM minste vertraging op lange vluchten

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
31 januari 2015

Wil je op tijd naar Thailand vliegen zonder ergerlijke vertragingen dan is KLM een goede keuze. Uit gegevens van FlightStats blijkt dat KLM in 2014 van alle luchtvaartmaatschappijen het meest punctueel was, gevolgd door SAS en Iberia.

Van alle verre vluchten, uitgevoerd door KLM, vertrok bijna 89 procent op tijd. Binnen Europa was Finnair met bijna 91%, het meest stipt,.

Onlangs bleek al dat Nederlandse luchtvaartmaatschappijen in 2014 minder vertragingen hadden. Daardoor hadden ook minder passagiers recht op een compensatievergoeding.

Bon en meer informatie: http://goo.gl/GNfKJz


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “KLM minste vertraging op lange vluchten”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Ja, zo lust ik er nog wel een paar! Dat KLM ‘van alle luchtvaartmaatschappijen het meest punctueel’ zou zijn kan ik niet uit het onderzoek afleiden. KLM eindigt als beste in één van de acht categorieën, te weten ‘Major Global Airlines’. Die categorie bestaat uitsluitend uit Air Berlin, ANA, Iberia, Japan Airlines, KLM, LAN Airlines, Lufthansa, SAS, Saudia en Singapore Airlines. Met alle andere maatschappijen wordt KLM dus niet vergeleken. Het kan dus best zo zijn dat China Airlines of Thai Airways veel punctueler zijn dan KLM.
  Bovendien zijn er talloze sites waar je desnoods per vluchtnummer precies de historische tijden en (desgewenst gemiddelde) vertraging kunt vinden. Ik heb heel even een vlucht van KLM, 875, AMS-BKK vergeleken met Thai Airways, BRU-BKK, TG935, en dan vertrekt 81% van de vluchten van KLM op tijd met een gemiddelde vertraging van 38 minuten, tegen 88% van de vluchten van Thai Airways met een gemiddelde vertraging van 21 minuten. Mijn gefröbel is natuurlijk geen representatief onderzoek, maar op grond van het enkele feit dat KLM de winnaar is in één uiterst beperkte categorie kun je met goed fatsoen de lezers niet wijs maken dat KLM een goede keuze is om zonder vertraging naar Thailand te vliegen.

 2. john zoet zegt op

  ik heb ook twee keer met KLM gevlogen naar Thailand met een tussen stop in Parijs.
  je hebt twee uur om op de internationale terminal te komen in Parijs maar het is onmogelijk je vliegtuig te halen.
  gewoon slecht geregeld.
  ik moest buiten de terminal in een bus(allemaal zelf uitzoeken)naar het andere terminal.
  en daar begint het .
  een ambtenaar die de paspoorten controleert en een twee km lange wacht rij.
  als je eindelijk er door bent begint het verhaaltje opnieuw.
  een ambtenaar die de handbagage checkt en weer een wacht rij van enkele uren.
  ik mijn vliegtuig daar twee keer gemist en zal nooit meer deze route vervolgen.
  bij de KLM incheck balie werd wel een volgende vlucht voor me geregeld met de mededeling dat dit vaker voor kwam.
  na meer dan 8 uur vertraging met een hoop verveling en telefoontjes naar Bangkok voor mijn hoteltaxi heb ik toch nog een fijne vakantie gehad.
  dit mooie land doet je de negatieve reiservaring vlug vergeten.
  john Zoet

  • TH.NL zegt op

   Wat een merkwaardig verhaal John. De KLM vliegt al sinds jaar en dag rechtstreeks van Amsterdam naar Bangkok. Je hebt het over een tussenstop in Parijs maar dan hoef je toch niet naar een andere terminal? Waarschijnlijk zal je bedoelen dat je een vlucht hebt geboekt met de KLM naar Parijs met daarna een overstap (met Air France?)

 3. Peter Van Lint zegt op

  Ik vind Etihad niet terug in deze lijst. Zeer merkwaardig! Ik vlieg meermaals jaarlijks met Etihad tussen Brussel en Bangkok via Abu Dhabi. Nog nooit was er enige vertraging. Integendeel, van Bangkok naar Brussel kom ik in 90% van de vluchten ruim te vroeg aan.
  Ik blijf dus zweren bij Etihad.

 4. Richard zegt op

  De KLM is een behoorlijk achterhaalde maatschappij, daarnaast nog duur ook, doet verschrikkelijk moeilijk over een vergoeding na meer dan 24 uur vertraging en is gewoonweg zichzelf uit de markt aan het prijzen. De tijd dat vliegen romantiek was is over, het is gewoon vervoer geworden, maar de KLM hecht meer waarde aan een naam op een vliegtuig en sjaaltjes dan aan wat anders.

 5. ruud zegt op

  De gemiddelde vertragingen zeggen niet zoveel.
  Bij drukke luchthavens zullen er makkelijker vertragingen optreden, dan bij stille luchthavens.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website