Wie na 30 juni overstapt of vertrekt vanaf Abu Dhabi International Airport, moet een extra belasting van 35 dirham (ongeveer € 8,40) betalen. Deze belasting gaat dus ook gelden voor Thailandgangers die met Etihad Airways van Amsterdam naar Bangkok vliegen.

Het bedrag is gelijk aan de airport facilities fee die ook in rekening wordt gebracht de luchthavens van Dubai en Sharjah. Echter Abu Dhabi gaat deze inkomsten niet gebruiken voor verbetering van het vliegveld maar om de lage opbrengsten van olie te compenseren.

Naast deze nieuwe luchthavenbelasting wil Abu Dhabi ook een toeristenbelasting voor hotels invoeren.

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Extra airporttax op Abu Dhabi Airport”

 1. Nico zegt op

  Tja,

  Ik had ergens gelezen dat het ook voor Dubai gelde.

  De reden is, dat de nieuwe luchthaven, Al Maktoum International Airport, heel, heel, veel geld kost en dat dit een bijdrage daaraan is.

  Groetjes Vanuit Laksi

 2. patrick zegt op

  ik heb al maanden geleden een ticket(16 juli vertrek ik) geboekt met ETIHAD via ABU DHABI….moet ik deze belasting betalen in ABU DHABI of zit dit al in het ticket…en kan dit betaald worden met euro’s dan of dollars?

  weet iemand hier meer over?…

  met voorbaat bedankt.

 3. Jack G. zegt op

  Meestal heffen ze dat op nieuw verkochte tickets per die en die datum. Vorig jaar was er ook een verhaal dat China Airlines op haar site had gezet voor Thailand. Die verhoogde ook een tarief en veel mensen dachten dat er kassaatje op het vliegveld gezet werd om dat te innen. Ik dacht dat die kassa er niet is gekomen. Maar misschien is dat anders gegaan. Ik heb er uiteindelijk niks meer over gelezen op dit blog. Al die tarieven gaan per jaar op en neer. Schiphol is nu een paar keer verlaagd maar zal na de investeringen die eraan komen wel weer wat omhoog gaan de aankomende jaren.

 4. Pascal Chiangmai zegt op

  Mijn vraag,als je ongeveer 8,40 euro,s moet betalen,is dat dan voor een retour 16,80 euro,s?
  en als men met de Qatar airlines via Doha vlieg naar Bangkok betaal je dan ook of is dat nog vrij?
  Waar betaal je de tax,bij aankoop van je ticket of op de luchthaven van Abu Dhabi?
  gaarne meer informatie hier over.

  vriendelijke groet Pascal

 5. Gerit zegt op

  Al Maktoum International Airport is begroot door NACO architectenbureau (Nederland) op 8,6 miljard USD
  dat is dus $ 8.600.000.000,= en ja Nico, dat is inderdaad heel veel geld. Daarom moet iedereen die vertrekt vanaf UAE deze toeslag betalen, dus ook overstappers, maar niet als je alleen een z.g.n. tankstop maakt, en dus in het vliegtuig blijft zitten. Dit zit in de ticket prijs, als je vertrekt op of na 30 juni 2016

  Qatar Airways, vertrekt vanuit Qatar en dat is een ander land en hiervoor geld de toeslag niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website