EVA Air lid van Star Alliance Netwerk

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: , ,
18 juni 2013

EVA Air, de bekende vliegmaatschappij uit Taiwan die vanaf Schiphol rechtstreeks op Bangkok vliegt, is vandaag toegetreden tot het Star Alliance netwerk.

Star Alliance werd iets meer dan 16 jaar geleden opgericht en bouwt sinds die tijd gestaag aan de aanwezigheid in Azië/Oceanië. De alliantie telt nu acht aangesloten leden die hun thuisbasis hebben in deze regio – welke een groeiende vraag aan air travel kent van 5,2% in 2012.

Op dit moment opereren 19 bij Star Alliance aangesloten luchtvaartmaatschappijen meer dan 4.000 dagelijks vluchten van, naar en binnen de regio Azië/Oceanië, waarbij 280 luchthavens in 44 landen worden aangevlogen. De klanten van EVA Air zullen nu toegang hebben tot een mondiaal netwerk van 28 luchtvaartmaatschappijen, die meer dan 21.900 dagelijkse vluchten uitvoeren naar 1.328 luchthavens in 195 landen. Naast de toevoeging van Kaohsiung in Taiwan en Surabaya in Indonesië als unieke luchthavens aan het netwerk, vergroot EVA Air de vertegenwoordiging van de alliantie op belangrijke markten, die zijn uitgegroeid van een jaarlijks passagiersvolume van iets meer dan 3 miljoen in 2009 naar rond de 9 miljoen in 2012.

Daarnaast is de geografische ligging van Taiwan zodanig dat het de kortste gemiddelde afstand heeft tot alle meest belangrijke steden in de Azië/Oceanië, waardoor Taiwan’s luchthaven TaoyuanInternational een belangrijke luchthaven is in de regio. In totaal biedt Star Alliance nu 10 hubs door heel Azië/Oceanië: Tokyo – Narita en Haneda, Seoul – Incheon, Beijing, Shanghai – Pudong, Taipei – Taoyuan, Shenzhen, Bangkok, Singapore en Auckland.

Naadloos aansluiten reizen

EVA Air biedt nu het doorlabelen van zowel reizigers als bagage naar de eindbestemming aan voor aansluitende vluchten die worden uitgevoerd door bij Star Alliance aangesloten luchtvaartmaatschappijen, en als zodanig naadloos aansluitend reizen. Voordeel voor reizigers is dat zij geen instapkaart nodig hebben voor het overstappen op aansluitende vluchten op transferluchthavens en waar dat door lokale douaneregelgeving is toegestaan, zal de bagage direct naar de eindbestemming worden doorgestuurd.

Leden van het EVA Air ‘Infinity MileageLands’ frequente flyer programma (FFP) zullen nu in staat zijn om mijlen te sparen en verzilveren op alle bij Star Alliance aangesloten luchtvaartmaatschappijen. MileageLands Diamond en Gold kaarthouders genieten nu de Star Alliance Gold status die klanten recht geeft op privileges als toegang tot meer dan 1.000 lounges door het gehele wereldwijde netwerk, het meenemen van extra bagage op alle leden van Star Alliance, alsook prioriteit bij de bagageafhandeling. FFP-leden van alle andere bij Star Alliance aangesloten luchtvaartmaatschappijen kunnen hiervan nu ook gebruik maken wanneer zij met EVA Air vliegen.

Round-the-World Fare

EVA Air versterkt ook de aantrekkelijkheid van het meest populaire tariefproduct, het Round-the-World Fare (RTW). Beschikbaar in zowel First, Business als Economy class, maakt dit tarief het klanten mogelijk rond de wereld te reizen gebruikmakend van alle 28 luchtvaartmaatschappijen. Klanten kunnen nu gebruik maken van alle EVA Air vluchten als zij hun RTW ticket boeken, ofwel via de Book & Fly online booking tool*, of via een luchtvaartmaatschappij of reisagent.

Met Taiwan als onderdeel van Oceanië-gebied, biedt EVA Air nu de Star Alliance Circle Pacific Fare voor cirkelvormige rondreizen over Aziatische landen grenzend aan Oceanië, de belangrijkste internationale hubs aan de westkust van Canada en de USA, alsook Zuid-Oceanië (vooral Australië en Nieuw Zeeland).

Asia Airpass

Tot slot maakt EVA Air nu ook deel uit van de Asia Airpass, naast alle andere in Azië gebaseerde Star Alliance luchtvaartmaatschappijen. Dit op speciale coupons en vliegmijlen gebaseerde tarief is beschikbaar voor alle overzee-reizende op een bij Star Alliance aangesloten luchtvaartmaatschappij naar de regio en voor rondreizen in Azië (Bangladesh, Cambodja, China, Hong Kong SAR, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Mongolië, Myanmar, Nepal, Pakistan, Filipijnen, Republiek van Korea, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Thailand en Vietnam).

*Let op: Book & Fly tool zal worden ge-update met alle vluchten van EVA Air in de maand juli 2013.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website