Thailand paviljoen Vakantiebeurs

Thailandblog.nl sprak op de Vakantiebeurs in Utrecht onder andere met de CEO van EVA Air, medewerkers van China Airlines en ontdekte daar voor het eerst een stand van Bangkok Hospital.

De Vakantiebeurs, voor iedereen die reisinspiratie wil opdoen, is tevens de traditionele start van het nieuwe vakantieseizoen. Voor genodigden en bezoekers uit de reisbranche was er afgelopen dinsdag een speciale vakdag. Natuurlijk was Thailandblog.nl ook aanwezig en op zoek naar interessant nieuws voor onze lezers.

Vakantiebeurs

De Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht, is de grootste consumentenbeurs op het gebied van toerisme en recreatie in Europa. Vorige jaar bezochten ruim 125.000 consumenten de beurs. Op de Vakantiebeurs draait het om ervaren & beleven.

Er staan maar liefst meer dan 1.400 exposanten klaar met informatie over vele vakantiebestemmingen. Buiten de bekende bestemmingen in Europa gaat de meeste aandacht van bezoekers uit naar Azië en vooral naar Indonesië, Thailand, Vietnam en Maleisië.

Thailand paviljoen

In de ‘Verre Bestemmingen’ Hal 1, troffen wij wederom het Thailand Paviljoen aan. In het paviljoen (stand C116) kunnen bezoekers zich laten informeren en inspireren door het Thais Verkeersbureau en Thailand gerelateerde aanbieders, waaronder airlines, touroperators, hotels en direct sellers die speciaal voor deze beurs zijn overgevlogen uit Thailand.

Het design van het paviljoen is net zoals vorig jaar geïnspireerd op een typische Thaise boerderij uit de Isaan. Een groot rieten dak en de diverse ‘marktkraampjes’ zorgen voor een gezellige en authentieke Thailand-beleving. Je kunt er kennismaken met de Thaise keuken en oude ambachten zoals het beschilderen van Thaise paraplu’s. Je ziet demonstraties van de wereldberoemde traditionele Thaise massage. Deze massage werkt met drukpunten en is een van ‘s werelds oudste geneesmethoden.

EVA Air verheugd met de uitslag van de poll

Thailandblog had bij de stand van Eva Air een ontmoeting met Paul Chiang, general manager van EVA Air in Europa. Chiang was erg blij met de uitslag van de poll op Thailandblog.nl waar EVA Air wederom is verkozen tot beste Thailand airline. Binnenkort reist een delegatie van Thailandblog naar het hoofdkantoor van EVA Air in Amsterdam om de oorkonde uit te reiken. Hiervan doen wij later verslag.

EVA Air had ook nog wat interessant nieuw; ze komt met een vernieuwde business class in vliegtuigen die naar Bangkok vliegen; de Royal Laurel Class. De belangrijkste verbetering zijn de nieuwe stoelen die 100 procent plat kunnen, waardoor er een comfortabel bed van 190 cm ontstaat. De Royal Laurel Class zal beschikbaar zijn in de B777 (Amsterdam – Bangkok) in het 2e kwartaal van 2013.

Zie hier een video impressie:

[youtube]http://youtu.be/Ey4WCIRM0P0[/youtube]

China Airlines: One-way Business class upgrade

China Airlines heeft een ‘business class’ upgrade actie tijdens de Vakantiebeurs. Voor € 300,- enkele reis mag je bestaande en nieuwe reserveringen omzetten naar business class. Er gelden de volgende voorwaarden:

 • Actieperiode: heden tot en met 28 februari 2013.
 • Geldig alleen voor retourtickets van Amsterdam – Bangkok of Amsterdam – Taipei
 • Reisperiode: heen en terugreis moeten uiterlijk 28 februari 2013 plaats hebben gevonden.
 • One way upgrade is alleen geldig op vluchtnummers CI 66 en CI 65.
 • Upgrade van economy naar business class dient te allen tijde in Nederland geregeld en betaald te worden (via uw reisagent, rechtstreeks via China Airlines of op de luchthaven Schiphol).
 • China Airlines Frequent Flyer kaarthouders krijgen bij een upgrade naar de business class 125 % van de mijlen bijgeschreven.
 • Wijzigingen / annuleringen: Alle voorwaarden van het originele ticket en boekingklasse(n) zijn van toepassing.
 • Er wordt geen restitutie gegeven op het bedrag voor de upgrade.
Bangkok Hospital op de Vakantiebeurs

Bangkok Hospital

Nieuw op de Vakantiebeurs was een stand van Bangkok Hospital. Thailand wil hoog inzetten op medisch toerisme. Het land heeft de ambitie om in de komende vijf jaar een van de belangrijkste wereldspelers te worden. En dat geldt zeker voor het Bangkok Hospital, dat grootse plannen voor de toekomst heeft.

Nieuwe investeerders en een verregaande ambitie moeten zorgen voor een dekkend netwerk van ziekenhuizen en medische instellingen op dertig locaties met ruim 5.000 bedden. Niet alleen in Azië. Bangkok Hospital heeft tevens zijn zinnen gezet op groeimarkten in Afrika en het Midden-Oosten. Er zijn al twee privéziekenhuizen geopend in Cambodja en een derde is in aanbouw. In Myanmar, Vietnam en Laos kun je al terecht bij Bangkok Hospital. De bouw van een ziekenhuis in Abu Dhabi is gestart en Ethiopië staat in de planning.

Medisch toerisme is booming; de bezoekers van de Vakantiebeurs kunnen dat met eigen ogen aanschouwen.

De Vakantiebeurs in Utrecht is geopend van woensdag 9 t/m zondag 13 januari. Dagelijks van 10.00 – 18.00 uur en op vrijdag tot 21.00 uur.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Nieuws van EVA Air en China Airlines op de Vakantiebeurs”

 1. J.Jordaan zegt op

  Maakt het Bangkok Hospital ook reclame met het feit als dat je voor de deur ligt te sterven en je credietkaart niet bij hebt, je gewoon dood mag gaan.
  Andere hospitals helpen je altijd. Het is maar dat je het weet. Zij staan niet op die beurs.
  Het geld moet toch ergens vandaan komen voor zo’n promotie.
  J.Jordaan.
  Nog een toevoeging. Veel artsen en chirurgen werken behalve in Bangkok ziekenhuis ook in die normale ziekenhuizen.

 2. Hans Bos zegt op

  Een regional general manager is beslist geen CEO. En Bangkok Hospital had al een jaar of acht geleden een stand op de Vakantiebeurs, mede door toedoen van een Thais-Nederlandse marketing medewerkster van dit ziekenhuis. Ik herinner me overigens dat op de VB wel een stand stond van het Bangkok Hospital, maar deze niet bemand is.

  • Khun Peter zegt op

   Ik kom iedere jaar op de Vakantiebeurs nu al 11 jaar achter elkaar. Ik heb ze nooit eerder gezien. Kennelijk moet ik dan maar naar de stand om te vragen of ze ook goede oogartsen hebben bij Bangkok Hospital.

   • Hans Bos zegt op

    Jammer dat genoemde in Nederland opgegroeide marketing-juffrouw al een paar jaar het BKK-hospital heeft verlaten, anders zou ze mijn verhaal kunnen bevestigen. Ik meen dat ik er destijds in Reisrevue ook melding van heb gemaakt.

    • Hans Bos zegt op

     Sterker nog: in een artikel van mijn hand, gepubliceerd op 5 januari 2010 op dit blog, meld ik het volgende:

     Naar schatting ruim 60.000 Nederlanders hebben de afgelopen jaren de medische stap naar Thailand gewaagd. In de topziekenhuizen Bangkok Hospital en Bumrungrad, beide begin januari vertegenwoordigd op de Vakantiebeurs in Utrecht, hoeven we voor Nederlandse patiënten niet ver te zoeken.

     • Khun Peter zegt op

      @ Heel goed Hans, ik ben trots op je.

      • Hans Bos zegt op

       Dat bedoel ik nou met de noodzaak van een goede eindredacteur voor het blog…

    • Khun Peter zegt op

     Ik zeg niet dat ik je niet geloof. Zoals je weet zijn er tijdens de Vakdag ook veel netwerkborrels. Misschien had ik daar meer oog voor 😉

 3. jeroen tak zegt op

  Ik zou uiterst voorzichtig zijn met het Bangkok Hospital.
  Ik ken hier in een Phuket heel wat mensen die krankzinnige hoge rekeningen
  konden betalen. Ik ga veel liever naar Phuket International of Vachira ziekenhuis.
  Bangkok hospital is een zeer commerciele organisatie. Vandaar ook op zón beurs staan.
  Ook heb ik goede ervaringen met ooglaser operatie in Bumrungrad een aantal
  jaren geleden toen deze behandeling in Nederland nog drie a vier keer zo duur was.

  • Bert van Hees zegt op

   Ben net afgelopen december ook gaan informeren naar een operatiemogelijkheid bij het Bangkokziekenhuis in Phuket. Kosten regaamd op THB 700.000.
   Bij Phuket Int. Hospital begrootte men dezelfde operatie op THB 100.000.
   In Nederland of België rond € 5.000.

 4. John zegt op

  Heb vorig jaar juli al in Royal Laurel Class gevlogen.Bangkok Amsterdam Bangkok.
  Duur maar je van het.Goede bediening goed eten kortom fantasties.
  Dit jaar weer. Tien met een griffel Eva Air

 5. Thailand John zegt op

  Het Baqngkok hospitaal in Pattaya is wat betreft artsen heel erg goe, alleen zijn er grote prijsverschillen. tussen mensen die het zelf moeten betalen en mensen die een goede verzekering hebben. Als men hoort dat je een goede verzekering hebt dan stijg de prijs in eens aanzienlijk.En zelfs als je aan kunt tonen dat je een goede verzekering heb , wil men vooraf een borg hebben en komt regelmatig aan je ziek bed om die los te peuteren. en dat voelt zeer onprettig.Natuurlijk zijn de verzekeringen in Nederland daar zelf ook debet aan want men heeft geen intressen om contracten aan te gaan met goede hospitaals en prijs afspraken te maken.Wat sommige scandinavische landen wel hebben gedaan..Jammer maar wie weet gaan de ogen van verzekerings organen in Nederland nog eens open.

  • Holland Belgium House zegt op

   De reden dat die verzekeringen geen prijsafspraken willen maken, die is simpel, namelijk omdat vaak ingrepen in het boven genoemde hospitaal duurder uitpakken dan in nederland.
   Jongstleden weer een kennis opgenomen, want hij was zogenaamd heel erg ziek!
   Bij nader onderzoek mankeerde hij niets bijzonders, maar wel even de rekening van 265.000 baht betalen, voor vertrek!
   Ze hebben hem 4 dagen opgenomen gehad, en t bleek gewoon een flinke griep te zijn die hij had.

 6. Alwin zegt op

  @ John: Ik neem aan dat je de huidige Laurel Class bedoelt, de nieuwe Royal Laurel Class vliegt nu namelijk nog niet van Amsterdam naar Bangkok, zie ook de datum in het artikel.

 7. e.oldeman zegt op

  Ben 26 Dec 2012 in Bangkok Hospital opgenomen,waren allemaal correct en poeslief.
  Er werd Maagkanker bij mij geconstateerd,Kundig gedaan,maar toen ik ze vertelde dat
  ik mij daar niet lied opereren ,maar zo snelmogelijk naar huis wilde ,was alle vriendelijkheid meteen weg..Alles draaid daar om geld..
  Nee Bangkok Hospitaal is inderdaad alleen op geld uit.

 8. Peter Fly zegt op

  Moderator: Uw reactie is niet interessant voor andere lezers, daarom plaatsen wij hem niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website