Sudpoth Sirirattanasakul / Shutterstock.com

Eurowings, de budgetdochter van Lufthansa, vliegt met ingang van het nieuwe winterseizoen twee keer per week van Düsseldorf naar Bangkok. Het gaat daarbij om de verplaatsing van langeafstandsroutes van Keulen/Bonn naar Düsseldorf Airport.

Op deze vlucht van Eurowings naar de hoofdstad van Thailand wordt een Airbus A330-200 ingezet en ze worden uitgevoerd door SunExpress Deutschland.

Na het faillissement van airberlin heeft Eurowings  meerdere langeafstandsroutes van Keulen/Bonn naar Düsseldorf verplaatst. Het longhaul-netwerk vanaf die luchthaven wordt geleidelijk afgebouwd. Het aantal in Düsseldorf gestationeerde vliegtuigen voor intercontinentale routes van Eurowings groeit daarmee tot zeven. In totaal beschikt de maatschappij in Düsseldorf dan over een vloot van veertig toestellen.

Dit nieuws is interessant voor Nederlandse Thailandgangers die in het Oosten en Zuiden van ons land wonen. Düsseldorf is voor hen goed bereikbaar, de parkeertarieven zijn er ook gunstig. Daar komt bij dat Eurowings al retourtickets naar Bangkok aanbiedt vanaf € 400,- (zonder ruimbagage, stoelkeuze en een maaltijd). Maar zelfs als je een koffer van 23 kg meeneemt en wel een maaltijd kiest, kan je voor minder dan € 500,- een retourticket scoren voor een non-stop vlucht naar Thailand. En dat is zeker interessant.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Eurowings vliegt vanaf deze winter van Düsseldorf naar Bangkok”

 1. Rob E zegt op

  Wordt er een beetje flauw van dat de tickets steeds verder uitgekleed worden. Op die manier is er geen vergelijk meer makkelijk te maken. Ieder ticket zou moeten bestaan uit een minimum wat geboden dient te worden en daar hoort ruimbagage en een maaltijd op lange afstanden gewoon in te zitten.

  • Khun Peter zegt op

   Ligt er aan hoe je het bekijkt. Er zijn natuurlijk ook passagiers die willen vliegen zonder ruimbagage, die zouden dan teveel betalen.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Met een koffer van 23kg, maaltijden en dit voor minder dan 500 Euro….
   Ik vraag me af wat er nog uit te kleden valt…

   • Bert zegt op

    De goedkoopste tickets bij Eurowings zijn zonder bagage en maaltijd.

    • RonnyLatphrao zegt op

     Ja en dat staat ook zo in het artikel.

     Maar er staat ook dat je met maaltijd en 23 Kg bagage onder de 500 kan boeken.
     Onder de 5oo en het goedkoopste ticket is niet hetzelfde.

   • Cornelis zegt op

    Inderdaad, zeker als je bedenkt dat een fors deel van de prijs uit luchthavenbelastingen e.d. bestaat. Daarom zijn er ook maar weinig stoelen tegen die prijs beschikbaar – maar het blijft een leuk lokkertje

   • TheoB zegt op

    Nou, ik weet nog wel wat.
    Een ticketprijs op basis van te transporteren gewicht.
    De passagier moeten dan bij het boeken van het ticket opgeven hoeveel het totaalgewicht (lichaam + ruimbagage + cabinebagage) is dat aan de incheckbalie aangeboden gaat worden. Hoe hoger het gewicht, hoe duurder het ticket.
    Moet iedereen bij de incheckbalie met z’n bagage op de weegschaal gaan staan en dik bijbetalen voor elke kilo overgewicht.
    Verder bij het boeken van het ticket natuurlijk bijbetalen voor stoelkeuze, beenruimte, maaltijden, drinken, etc.
    Scheelt brandstof, omdat ze dan nog nauwkeuriger kunnen aftanken.
    Zou voor mij nog redelijk gunstig kunnen uitpakken.

 2. Kees zegt op

  Eurowings biedt ook de mogelijkheid om uit een redelijk ruime sortering maaltijden te kiezen. Die vind ik persoonlijk lekkerder dan de standaard maaltijden. Bovendien zijn de prijzen uiterst gunstig.

 3. rori zegt op

  Zit nu in TH.
  Eurowings LIJKT goedkoop is het niet.
  Voor hetzelfde geld heb je een vlucht via Swiss vanaf Dusseldorf of Brussel.
  Is mijn favoriet. vanwege goede service. Oh ja het balie personeel in Brussel is alleen K.T.
  Dusseldorf en Zurich alleen maar lof

 4. James zegt op

  Als je frequent flyer bent is Finnair een goede optie. Als je op tijd boekt is de gemiddelde prijs (vanaf NL) rond de 550 Euro. FF mijlen, business class lounges, upgrades en gratis tickets zijn het verschil m.i. zeker waard.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website