Etihad Airways, die regelmatig op Thailandblog voorbij komt in verband met de spotgoedkope ‘Open Jaw tickets’ naar Bangkok, heeft op een luchtvaartbeurs in Dubai een order geplaatst bij Boeing ter waarde van bijna 20 miljard euro.

Etihad wil bij Boeing 25 Boeings 777 kopen en 30 vliegtuigen van het type 787-10, de nieuwste Dreamliner. Een meevaller voor Boeing want de Dreamliner kampt sinds de introductie met veel problemen.

Etihad Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten met als hub Abu Dhabi. De maatschappij is geheel eigendom van de overheid van Abu Dhabi en werd opgericht in 2003. Etihad Airways ontving al een aantal malen de prijs voor de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld (2009, 2010 en 2011).

Airbus

Emirates, een andere luchtvaartmaatschappij uit de Emiraten met als standplaats Dubai, koopt vrijwel zeker 50 stuks A380 vliegtuigen van de Europese vliegtuigbouwer Airbus. De Airbus A380 is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Het widebody-vliegtuig beschikt over twee verdiepingen en biedt plaats aan maximaal 853 passagiers. Bij een gemiddelde configuratie passen er 555 personen in.

Concurrent Etihad wil ook gaan shoppen bij Airbus. Waarschijnlijk kopen zij daar 75 A350 toestellen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Etihad Airways koopt voor 20 miljard euro nieuwe vliegtuigen”

  1. hans zegt op

    Qualiteits gewijs zijn beide goede luchtvaart maatschappijen, maar naar mijn weten zijn Etihad noch Emirates “national” airlines van de UAE. De een behoort aan (de ruling family van) Abu Dhabi en de ander aan (de ruling family van) Dubai.

  2. Geert zegt op

    Ethiad en ook Emerates zijn wat mij betreft de beste luchtvaartmaatschappijen. Vriendelijke bediening en goede maaltijden en met normaal bestek. Ik vind het ookeen pluspunt dat je na 6 uur in het vliegtuig zitten een paar uurtjes op de grond door kunt brengen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website