Ethiad komt met ‘Flying nanny’ op lange vluchten

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
4 september 2013

Zowel voor ouders als kinderen kan een lange vliegreis naar bijvoorbeeld Thailand een behoorlijke opgave zijn. Het is niet eenvoudig om je kinderen 12 uur stil te laten zitten.

Dat begrijpt Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, ook. Zij hebben daar een oplossing voor bedacht: de ‘Flying nanny’. De kinderjuf houdt houdt de kids bezig op lange vluchten. Deze extra service is bovendien gratis voor alle gezinnen die met jonge kinderen reizen.

De ‘Flying Nanny’, herkenbaar aan haar feloranje schort, entertaint tijdens lange vluchten kinderen. Momenteel volgden al 300 bemanningsleden van Ethiad de uitgebreide training, tegen eind 2013 zullen 500 nanny’s opgeleid zijn.

De nanny’s zullen de kinderen aan boord creatief bezighouden met knutselen, origami, raadsels en, op rustige momenten tijdens de vlucht, zelfs een rondleiding aan boord.

5 reacties op “Ethiad komt met ‘Flying nanny’ op lange vluchten”

 1. Joop Kuiper zegt op

  Dan heb je dus kans dat de reizigers met kinderen en masse voor Ethiad gaan kiezen…….gevolg is dat singles of diegenen zonder kinderen niet meer voor deze maatschappij kiezen. Want niets vervelender dan jengelende, zeurende , of huilende kinderen gedurende een lange tocht, met of zonder nanny. Of zie ik dat verkeerd?

  • Anita van Leeuwen-Bouman zegt op

   Hier heb je helemaal gelijk in Joop ! Wij zullen nooit een vlucht boeken bij een maatschappij waar een Nanny voor een kinder creche aanwezig is.

 2. Gerard zegt op

  Ik denk juist dat kinderen hierdoor veel rustiger worden tijdens de vlucht.

 3. Lex K. zegt op

  Gister had ik dit bericht al gelezen op Nu.nl en ik heb daar een reactie op geplaatst, die jullie niet wil onthouden, ik huldig namelijk het principe dat iedere ouder verantwoordelijk is voor het gedrag en opvoeding van zijn of haar eigen kind, op deze manier komen mensen wel erg makkelijk van hun verantwoording af.

  “Van de BSO via een vliegende nanny naar een bewaakt peuter bad met 24 uur kinderopvang op het terrein van het All Inclusief resort , zo heb je tenminste ook op vakantie geen last meer van je kinderen, die je in het verleden zo graag wilde hebben, omdat het hebben van kinderen er toch wel bij hoort naast het carrière maken en drukke sociale leven.
  Ouders van nu is ouders van niks.”

  Groet,

  Lex K.

 4. francky zegt op

  Prachtig. Wie beter dan het vliegend personeel weet hoe men met kinderen, zelfs de volwassenen reken ik onder de noemer kinderen, moet omgaan in een vliegtuig waar je urenlang niets kunt doen, dan enkel films kijken, wat eten of drinken en/of slapen. De ouders zijn ook moe en vervelen zich ook, weten zich ook geen houding te geven, als er dan een Nanny is die de ouders wat kan ontlasten is dat toch prima. Ik reis altijd alleen en kan dat enkel maar toejuichen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website