Emirates plaatst grootste luchtvaartorder ooit

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
18 november 2013

Emirates heeft bij Airbus een order geplaatst voor vijftig extra A380’s ter waarde van 23 miljard dollar. Daarnaast kocht de luchtvaartmaatschappij uit Dubai ook 150 Boeing’s 777X, goed voor 76 miljard dollar. De order is de grootste in de civiele luchtvaart tot nu toe.

De steenrijke luchtvaartmaatschappij bestelde 35 lange-afstandstoestellen van het type 777-8X en 115 van het type 777-9X, die plaats biedt aan 400 passagiers. De luchtvaartmaatschappij nam ook een optie op 50 extra toestellen van dat typte. De bestelling van de 50 superjumbo’s A380 betekent dan weer goed nieuws voor de Europese vliegtuigbouwer Airbus, die sinds het begin van dit jaar nog geen enkele bestelling had binnengekregen.

Met deze nieuwe opdrachten bestaat het totaal van Emirates orders momenteel uit 385 toestellen, waaronder 214 Boeing 777s, 101 Airbus A380s en 70 A350s, met een totale waarde van US$ 166 miljard.

Emirates is een luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Emirates Airline is de snelst groeiende luchtvaartonderneming in de Golfregio. Het in Dubai gevestigde bedrijf heeft de op vier na grootste vloot ter wereld en maakt een enorme groei door. Per 27 oktober heeft Emirates het aantal vluchten naar Bangkok verhoogd. Je kunt nu twee maal per dag met de Airbus A380 naar de Thaise hoofdstad vliegen, hierdoor zijn ook de overstaptijden gunstiger. Emirates liegt twee keer per dag vanf Amsterdam naar Dubai vnf daar kan je overstappen op de vlucht naar Bangkok.

Etihad Airways

Een dag eerder bestelde Etihad Airways, de luchtvaartmaatschappij van Abu Dhabi, bij Boeing 56 toestellen, waaronder 25 van het type Boeing-777. De totale waarde van die bestelling bedraagt 25 miljard dollar, indien ook de optie op 26 extra toestellen meegerekend wordt, zo liet CEO James Hogan van Etihad Airways weten.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website