Emirates gaat meer A380 vluchten op Bangkok uitvoeren

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: , ,
6 augustus 2015

Emirates gaat de A380 superjumbo vaker inzetten voor haar vluchten van Dubai naar Bangkok. Vanaf 1 december komt er een dagelijkse vierde vlucht bij.

Het totaal aantal vluchten van Emirates naar Suvarnabhumi wordt niet uitgebreid, dat blijven er zes. Het aantal vluchten met de B777-300ERs gaat van drie naar twee. Door het inzetten van een groter vliegtuig kan Emirates vanaf 1 december dagelijks 2.948 passagiers naar Thailand vervoeren, indien alle stoelen bezet zijn.

Een woordvoerder van Emirates laat weten dat Thailand een belangrijke bestemming voor de luchtvaartmaatschappij is: “De A380 is zeer populair bij vakantiegangers. Dat merken we goed sinds we in 2009 met de A380 op Thailand zijn gaan vliegen.”

Het besluit om de A380 vaker in te zetten komt nadat concurrent Qatar Airways, vanaf 16 september een tweede dagelijkse vlucht met A380 aankondigde. Op dit moment vliegt Qatar drie keer per dag van Doha naar Bangkok met een Boeing 777-300ER en één keer per dag met de A380.

Emirates is ’s werelds grootste exploitant van de A380. Ze hebben er 64 in gebruik en nog 76 in bestelling.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/urCQcP

5 reacties op “Emirates gaat meer A380 vluchten op Bangkok uitvoeren”

 1. Cornelis zegt op

  Oók goed nieuws voor reizigers met een vanaf Bangkok aansluitende vlucht: Emirates heeft een zgn codeshare-overeenkomst afgesloten met Bangkok Airways. Daardoor zullen b.v. bestemmingen als Chiang Mai en Koh Samui – om er maar een paar te noemen – gewoon rechtstreeks op de Emirates website kunnen worden geboekt (en hoef je je ook niet meer af te vragen of je bagage kan worden doorgelabeld).

  Bron: http://www.businesstraveller.com/news/emirates-launches-codeshare-with-bangkok-airways

 2. patrick335d zegt op

  Dagelijks word er ook een vlucht uitgevoerd op een TG vluchtnummer maar uitgevoerd door Emirates.
  Veel van de Emirates vluchten naar BKK zijn eigenlijk een tussenstop, om vervolgens door te gaan naar Hong Kong, Australie of Japan.
  Ik vlieg regelmatig voor PTT naar nakhon si thammarat en wat minder wachttijd op Don Muang is altijd goed.

 3. bob zegt op

  Wat een tegenstelling: En Thai airways maar vluchten schrappen. Waarom vliegen die niet (meer) naar Dubai?

 4. Yvon zegt op

  In april met Emirates naar Bangkok gevlogen, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar rechtstreekse vluchten. Wij kregen pas na 1,5 uur ons eerste drankje en daarna pas een maaltijd. Dus het was een kort dutje na het eten, daarna nog 2 uur op het vliegveld ‘gehangen’ en we kwamen gebroken in Bangkok aan.

 5. Nico zegt op

  Ja, dat is mijn ervaring ook. Zeker omdat je midden in de nacht in Dubai aankomt en dan om een onmogelijke.tijd weer vertrekt. Dan wil je maar één ding en dat is slapen, terwijl ze met eten en drinken rond gaan. Eenmaal en nooit meer, ondanks dat de A380 heel veel ruimte had en de stoelen zeer confortabel waren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website