Stel je hebt na lang zoeken een goedkope vliegticket naar Bangkok gevonden. Je besluit vervolgens te boeken maar als je uiteindelijk moet betalen komen er nog allerlei vage kosten bij, zoals reserveringskosten of dossierkosten.

Een schrale troost, jij bent niet de enige die zich daaraan stoort. Volgens een onderzoek van de Consumentenbond ergert ruim 60% van de Nederlanders zich groen en geel aan alle prijsmisleidingen. Het meest irritante zijn de reserverings-, boekings- of verplichte schoonmaakkosten die bovenop geadverteerde reisprijzen komen.

Ondanks een wettelijk verbod op prijsmisleiding krijgt de Consumentenbond al jaren klachten over oneerlijke prijzen en misleidende aanbiedingen. Daarom start de Consumentenbond de campagne Stop Prijsmisleiding!

Bart Combée, directeur Consumentenbond: ‘Een product moet je verkopen. De klant lokken en een beetje verleiden. Dat mag, dat hoort erbij. Maar het moet wel eerlijk blijven. Helaas gaan aanbieders regelmatig over de schreef. Daarom gaan we oneerlijke aanbieders aanpakken. Want in essentie is onze enige eis: een eerlijke prijs.’

Als onderdeel van de campagne kunnen consumenten een foto of screenshot van een oneerlijke prijs uploaden. De Consumentenbond gebruikt de signalen om aanbieders die verkeerd bezig zijn aan te pakken.

8 reacties op “Consumentenbond: Oneerlijke prijzen in de reisbranche meest irritante prijsmisleiding”

 1. Mike1966 zegt op

  Moderator: jouw reactie moet gaan over het onderwerp.

 2. Joop zegt op

  Hallo ik heb al meerderen keren een ticket geboekt bij D-Reizen, altijd zeer goed bevallen. En ik heb heel veel vergelijkingen gedaan met anderen aanbieders op internet maar kwam er achter dat D-Reizen altijd enkele tientjes goedkoper was dan anderen aanbieders op internet, en dat de prijs voor de ticket ook de prijs blijft en er geen extra geld bij komt. Heb ook wel eens een ticket bij World ticket center genomen maar daar rekenen ze halverwege de boeking toch weer extra geld er bij en zijn ze dan ook weer net iets duurder vaak dan D-Reizen.

  Het zou leuk zijn als er een vertrouwde top 10 kwam van goedkoopste waar geen extra word berekend tijdens de boeking, want het is zo vermoeiend zoeken op internet met deze leugens van veel aanbieders.

  Er moet net zo iets als zoover.nl komen waar elke reiziger zijn oordeel geeft over de aanbieder van een ticket .

  groetjes Joop

 3. Tukker zegt op

  Dit jaar voor mijn vrouwtje een ticket gekocht bij skyscanner voor 685 € vertrek november
  met China lijkt mij leuke prijs omdat de meesten tusen de 700 en 750 € euro zaten voor een rechtstreekse vlucht . Heb skyscanner opgespoord via google/flight .

 4. Rino zegt op

  Inderdaad skyscanner is tot nu toe de goedkoopste 2 tickets naar Bangkok via China Airlains € 685 per persoon Geboekt voor een vlucht van 4 januari naar Thailand Alles tot nu toe perfect geregeld

 5. Rixie zegt op

  Mijn ervaring is dat de prijs bij de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt vaak het zelfde is als op de boekings site’s.
  Ik heb verschillende site’s vergeleken zoals expedia cheaptickets vliegtickets tix budgetair vliegwinkel ,etc etc.
  De prijzen die ik vond voor een non stop vlucht met klm Eva air en China airlines waren op de site’s van de maatschappij zelf vrijwel hetzelfde. Het scheelde hooguit 10 euro.
  Ik boek dan liever bij de maatschappij zelf. Als er problemen zijn heb je een kort lijntje met de maatschappij en kunnen ze je niet terug verwijzen naar de boekings site.
  Kortom: rechtstreeks boeken bij de maatschappij is niet duurder.

 6. Charles zegt op

  Er worden veel voorbeelden van prijzen en maatschappijen gegeven maar er niet bij gezet vanwaar naar waartoe.
  Ik heb de ervaring dat van Bangkok naar ergens en terug veel duurder is dan van ergens naar Bangkok en terug.

 7. Joop zegt op

  Hallo nog een keer met mij zo als ik het lees hier is D-Reizen nog steeds de goedkoopste.

  1 mei tot 17 mei met China Airlines rechtstreeks van Amsterdam naar Bangkok 637 euro.
  1 mei tot 17 mei met Etihad Erways via Abu Dhabi van Amsterdam naar Bangkok 549 euro.

  Als je met een gezin van 4 personen gaat is dit een hoop geld besparen.

 8. T. van den Brink. zegt op

  De reactie van Joop is heel zinnig! Het moet toch mogelijk zijn om een Top 10 te publiceren waaruit je een keuze kunt maken. En dan niet zo zeer om de prijs maar om een voor jouw geschikte vliegmaatschappij te kunnen kiezen! Dus een waar je zelf
  ( terecht of niet ) het meest vertrouwen in hebt. Omdat de prijzen van die Top 10 nooit ver uitelkaar zullen liggen wanneer ze een eerlijke prijs bedingen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website