Fasttailwind / Shutterstock.com

Een Boeing 777 van KLM die onderweg was van Amsterdam naar Kuala Lumpur heeft woensdag een tussenlanding gemaakt in Phuket vanwege een oververhitte telefoon waar rook uitkwam.

In de cabine ontstond rookontwikkeling doordat een mobiele telefoon van een van de passagiers oververhit was geraakt. De gezagvoerder heeft uit voorzorg gekozen voor een tussenlanding. Het toestel is veilig geland en passagiers en crew zijn, volgens KLM, niet in gevaar geweest.

Er heeft een safety check plaats gevonden in de cabine en het toestel is daarna vrijgegeven voor vertrek. Vanwege de verplichte werk- en rusttijden van de crew, kon de vlucht niet direct doorvliegen en zijn passagiers en crew ondergebracht in hotels in Phuket. De vlucht naar Kuala Lumpur liep hierdoor een vertraging op van 18 uur. De vervolgvlucht Kuala Lumpur – Jakarta –  Kuala Lumpur is geannuleerd.

Bron; Website KLM

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Boeing 777 van KLM maakt tussenlanding in Phuket door rokende telefoon”

 1. Henk Hauer zegt op

  War ee dom gedoe. Je gooit die telefoon in een bak met water en hij zal nooit meer roken.

 2. geert zegt op

  Dit is een beetje de boel op onnodige kosten te jagen mobieltje onder de waterkraan en het gevaar was over kortzichtig gehandeld vind ik Kuala Lumpur was ook nog maar een uurtje vliegen

 3. jan bekkering zegt op

  als ex-gezagvoerder KLM weet ik dat veiligheid altijd de grootste prioriteit heeft,maar dit is de meest oliedomme en dure oplossing van een klein probleempje!! Henk Hauer heeft 200 % gelijk!

 4. David .H. zegt op

  ” Vanwege de verplichte werk- en rusttijden van de crew, kon de vlucht niet direct doorvliegen en zijn passagiers en crew ondergebracht in hotels in Phuket. De vlucht naar Kuala Lumpur liep hierdoor een vertraging op van 18 uur. De vervolgvlucht Kuala Lumpur – Jakarta – Kuala Lumpur is geannuleerd.”

  Bovenstaande laat mij enig vermoeden om er dan maar een rustpauze van te maken……..(!?)… had men nu echt niet die telefoon kunnen isoleren in een metalen doos of gewoon afgekoppeld van lader en in kom water gegooid … ……Vraag me af wat dit simpel geval aan KLM kost

  Tja ik zal wel te simpel denken zeker ……rook geen vlam …..Ach ja …

  • Khun Peter zegt op

   Ze kunnen het niet snel goed doen vrees ik. Als ze door waren gevlogen en het was geëscaleerd had iedereen hier ook ‘moord en brand’ geschreeuwd.

 5. Ger-Korat zegt op

  Tot ergens in de jaren negentig rookten zeker 1/3 van de passagiers in vliegtuigen naar o.a. Thailand. Achterste gedeelte dus veel rook en open vuur door aanstekers etc.
  Zal de KLM even instrueren hoe te handelen: eventuele beschermhoes verwijderen en de telefoon uitschakelen. Daarnaast kun je ook de batterij eenvoudig verwijderen door de telefoon te openen met een paar nagels. Dit alles om de telefoon te behouden. Anders blijft de waterbad dus over. Simpel.

  • Khun Peter zegt op

   Een iPhone open je niet met je nagels. Heb je zelfs een speciale schroevendraaier voor nodig.

   • KLAUS HARDER zegt op

    ;O) …. Khun Peter gaat wel een beetje overreageren. Heet is maar een klein batterijtje in een kleine smartphone. Tijdje geleden gingen de batterijen in een filmcamera van een aan boord aanwezige filmcrew in de fik, de camera zat boven de passagiers in een gesloten bagage -rek. Hebben ze eenvoudig weten op te lossen ….. was ook op een KLM-vlucht.

 6. Paul schiphol zegt op

  Telefoon in een kan met water. Was adequaat en veel goedkoper geweest. Klant een nieuwe telefoon en klaar is kees. Bovendien is het risico dan per direct geëlimineerd.

 7. Marcel zegt op

  Men gaat op de stoel van een gezagvoerder van dit vliegtuig zitten…hoe dom kan je zijn als buitenstaander!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website