Thitikorn / Shutterstock.com

Het aantal passagiers op binnenlandse vluchten is deze maand gestegen tot ongeveer 10.000 per dag. Dat was in januari nog slechts 4.000 per dag, aldus het Department of Airports (DoA).

Tot dusverre hebben 15 van de 29 luchthavens in Thailand binnenlandse vluchten hervat en de rest zal naar verwachting snel volgen, zegt DoA-directeur-generaal Apirat Chaiwongnoi, die er vertrouwen in heeft dat de lokale luchtvaartindustrie zich de komende zes maanden zal herstellen.

Het aanstaande vaccinatieprogramma zal ook moeten helpen het herstel van de binnenlandse luchtvaartindustrie te versnellen, zegt hij.

Er worden nu ongeveer 120 retourvluchten per dag uitgevoerd, een verdubbeling ten opzichte van het dieptepunt. Het aantal passagiers per dag op binnenlandse vluchten was al gestegen tot tussen de 30.000 en 40.000, gelijk aan ongeveer 80% van het gebruikelijke aantal vóór de pandemie, maar toen sloeg half december de tweede Covid-golf toe.

Ondanks dat de virussituatie verbetert, laat het DoA weten dat alle luchthavens de Covid-protocollen, die zijn opgesteld door het ministerie van Volksgezondheid en de Civil Aviation Authority van Thailand, strikt moeten volgen.

Binnenlandse vluchten worden momenteel uitgevoerd op de luchthavens van Nakhon Si Thammarat, Udon Thani, Ubon Ratchathani, Surat Thani, Khon Kaen, Krabi, Trang, Phitsanulok, Sakon Nakhon, Lampang, Nan Nakhon, Nakhon Phanom, Loei, Buri Ram en Mae Sot.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.40/5. From 5 votes.
Please wait...

3 reacties op “Binnenlandse vliegreizen Thailand in een maand meer dan verdubbeld”

  1. laksi zegt op

    Mmmm

    Geen binnenlandse vluchten, vanaf Bangkok, Puket, Chiang Mai en Chiang Rai??

    • Het gaat om de luchthavens onder beheer van het Department of Airports (DoA). De luchthavens die jij noemt vallen onder AoT (Airports of Thailand).

  2. Hans Bos zegt op

    Journalisten hebben nooit geleerd om te tellen en zeker niet om aantallen in perspectief te plaatsen. Bij 10.000 passagiers gaat het om circa 60 toestellen. Niet iets om van achterover te vallen. En van 1 naar 2 is ook een verdubbeling. Maar het blijft niets…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website