De Thaise autoriteiten hebben besloten tijdelijk de voorwaarden om in Thailand over te stappen aan te passen. Dit houdt in dat tot en met 31 maart 2020, 23:59 uur passagiers kunnen overstappen in Bangkok met enkel een ‘fit to fly’ certificaat, zie voorbeeld: https://ddc.moph.go.th/viralpneumon…/file/guidelines/G23.pdf.

Dit document moet door een arts ondertekend worden. Daarnaast wordt het vereiste voor een ziektekostenverzekering van minimaal 100.000 USD tijdelijk opgeschort.

Let wel, deze nieuwe voorwaarden gelden alleen voor reizigers die overstappen in Thailand, waarvan de overstap niet langer dan 24 uur duurt en u de transitzone niet verlaat. Een transit van Don Muang Airport naar Suvarnabum Airport is derhalve niet mogelijk. De transitvoorwaarden kunnen tussentijds veranderen.

Neemt u voor uw vlucht contact op met uw luchtvaartmaatschappij om deze nieuwe voorwaarden te bevestigen. Voor het inreizen van Thailand blijven de eerder genoemde voorwaarden gelden.

Vragen over inreisvoorwaarden

Indien u vragen heeft over de voorwaarden waaraan men moet voldoen voor het inreizen van Thailand, dan kunt u bellen met het Office of International Cooperation,DDC MOPH van het Thaise ministerie van Volksgezondheid via +66 9-6847-8209. Deze hulplijn (Engels gesproken) is dagelijks bereikbaar van 08:00u tot 20:00u (Thaise tijd, GMT+07.00).

Bron: Facebook Nederlandse Ambassade Bangkok


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website