Goed nieuws voor reizigers die met Malaysia Airlines naar Thailand vliegen, de bagageregels worden een stuk gunstiger voor alle vliegtuigpassagiers.

De nieuwe regels, waarbij het maximaal toegestane bagagegewicht aanzienlijk wordt verhoogd en tegelijkertijd de tarieven voor overgewicht worden verlaagd, gaan op 14 februari aanstaande in en gelden voor alle vluchten van Malaysia Airlines.

Economy Class: 30 kilo bagage

Vanaf 14 februari zijn de volgende regels van toepassing op het maximaal toegestane bagagegewicht. Passagiers voor de Economy Class mogen 30 kilo bagage meenemen (was 20 kg). Voor de Business class is de limiet 40 kg (was 30 kg). Passagiers voor de First Class mogen 50 kilo bagage meenemen (was 40 kg). Het nieuwe bagagebeleid van de Maleisische luchtvaartmaatschappij is zeer concurrerend. Het maximaal toegestane bagagegewicht in Economy Class bij Malaysia Airlines is vanaf 14 februari 30 kg, ter vergelijking: bij KLM 23 kg en bij Singapore Airlines 20 kg.

Overgewicht wordt goedkoper

De tarieven voor overgewicht gaan juist omlaag. Bovendien zal het tarief berekend worden op basis van zones, in tegenstelling tot het huidige tarief per bestemming. Indien een passagier bijvoorbeeld van Amsterdam naar Denpasar (Bali) reist met 5 kg overbagage, wordt

MYR 90/EUR 22,50 (zone 3) + MYR 30/ EUR 7,50 (zone 1) = MYR 120/ EUR 30 doorberekend. De betreffende passagier betaalt dus ca. EUR 30 voor 5 kg overbagage. Bij concurrent Emirates wordt EUR 50 per kg overbagage berekend, dus EUR 250 voor 5 kg. Singapore Airlines berekent voor overbagage USD 50 per kg naar Azië.

Giles Gilbert, Area Manager Benelux, Scandinavië en Finland van Malaysia Airlines, over de aangepaste regels: ”De service van Malaysia Airlines behoort tot de beste ter wereld. Om onze hoge servicestandaard verder uit te breiden, hebben we besloten de bagageregels te versoepelen en te vereenvoudigen. Passagiers profiteren van het zeer gunstige nieuwe bagagebeleid en tegelijkertijd verbeteren we onze concurrentiepositie.”


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Bagageregels Malaysia Airlines versoepeld”

 1. Dennis zegt op

  Geweldig! Ik vlieg over 5 weken met Malaysia Airlines (MH) naar Bangkok. Gelden de nieuwe regels ook voor reeds gekochte tickets??

  • Khun Peter zegt op

   @ Ik vlieg over twee weken met Malaysia Airlines. Ik ga er vanuit dat het geldt voor alle vluchten van na 14 februari, maar als je het zeker wilt weten moetje even contact opnemen met MH.

  • Khun Peter zegt op

   Dennis, goed nieuws voor jou (en voor mijzelf). Het geldt ook voor tickets die eerdere geboekt zijn. Van de website:

   Malaysia Airlines is pleased to announce that effective 14 February 2013, its passengers will enjoy an additional 10 kilograms free checked baggage allowance and reduced excess baggage charges for travel in all classes. These apply to all travel from this date irrespective of tickets issued earlier reflecting the original lower free allowance.

 2. erik zegt op

  Dit is heel goed nieuws,zijn er al tarieven bekend vanaf BKK naar AMS retour ?

  • Leen Kalim zegt op

   Hoe zit het als ik met een andere maatschappij waar je 20 kg mag hebben door vlieg naar een andere bestemming.
   Groet Leen.

 3. RonnyLadPhrao zegt op

  Moderator: Uw reactie voldoet niet aan onze huisregels. Wij laten alleen reacties door waarvan wij denken dat ze interessant zijn voor onze lezers.

 4. J.Jordaan. zegt op

  Net als Erik al schrijft, wat zijn de tarieven?
  Je schiet er weinig mee op, al mag je 100 kilo meenemen en je voor een retour 1000 euro moet betalen.
  Nog even voor Khun Peter over twee weken vlieg je naar Thailand. Is er al een datum bekend? Zou je graag van het vliegveld ophalen.
  J.Jordaan.

  • Khun Peter zegt op

   @ Jordaan, dat is erg vriendelijk van je maar dat doet mijn vriendin al, dus bij deze bedankt voor het aanbod.

  • Cornelis zegt op

   Waarom kijk je gewoon niet even op de website van de betreffende maatschappij, even data invoeren en je ziet direct wat men er voor vraagt.

  • Khun Peter zegt op

   Ik heb voor een enkeltje Bangkok € 396,- betaald. Dat is een gunstige prijs omdat enkeltjes relatief duurder zijn dan een retourticket.

 5. jeroen tak zegt op

  Ik vloog verleden jaar Mei met KLM Bkk- Adam- BKK.
  KLM had toe ingevoerd het PIECE concept ( zoals alle vluchten naar de VS).
  Economy class twee koffers niet meer dan 23 kilo ( 46 kilo) en een stuk handbagage van 8 kilo. Bij elkaar 54 kilo.
  Business class 2 koffers van niet meer dan 32 kilo ( 64 kilo) en twee stuk handbagage van 8 kilo ( 16 kilo) . Bij elkaar 80 kilo.
  Daarnaast scherpe prijs en hele snelle vlucht rechtstreeks naar Amsterdam.
  Ik ben dus niet zo onder de indruk van de nieuwe regels van Malaysian Airlines!

  • Mathias zegt op

   Beste Jeroen Tak, Het voorbeeld waar u mee komt heeft daar helemaal niets maar dan ook niets mee te maken, dus uw conclusie is erg voorbarig en niet terecht. Het aantal koffers dat u mag meenemen ziet u op uw ticket en is absoluut NIET standaard. Standaard is 23 kg! Emirates had al standaard 30 kg en Malaysian voert het nu ook in. Dus het is wel in uw voordeel, namelijk 7 kg extra bagage. Hier een link dat wat u schrijft niet klopt. Lees goed het woord standaard economy aub!

   https://www.klm.com/travel/nl_nl/prepare_for_travel/baggage/baggage_allowance/index.htm

 6. quillaume zegt op

  khun Peter bij welke maatschappij heb jij dat enkeltje van 396.00 naar Bangkok geboekt?

  Zie de reactie van khun Peter van 11.45.

 7. lexphuket zegt op

  Ik woon op Phuket en dat is niet ver van Kuala Lumpur. Ik heb 1 x (in haast) met Malaysia gevlogen en dat was uitstekend. Vooral het eten vond ik goed. En vanaf Kuala Lumpur kun je gemakkelijk doorvliegen met Malaysia, naar Phuket of Bangkok. En vandaar met een low cost ailine, als je wilt. Maar alshet over bagage gaat, zou ik Thai Air Asia niet aanraden


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website