Een aantal van ons hebben er al in gevlogen naar Thailand of elders, de indrukwekkende Airbus A380 het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. In deze video zie je dat het bouwen van de 50-ste A380 voor Emirates slechts 60 tot 80 dagen duurt. Er werken dan 800 mensen aan het vliegtuig.

Emirates was de tweede maatschappij die met de A380 commerciële vluchten maakt. Het eerste toestel werd geleverd op 28 juli 2008. Vanaf 1 augustus startten commerciële vluchten tussen Dubai en New York JFK. Sinds 1 augustus 2012 vliegt Emirates met de A380 dagelijks tussen Dubai en Amsterdam (Schiphol).

Het meest populaire item, onder de passagiers die ooit in het bovendek van de A380 met Emirates gevlogen hebben, is de Onboard Lounge. Zowel Business en als First Class passagiers ontmoeten hier elkaar hier en wisselen verhalen uit of doen zaken onder het genot van een drankje op 40.000 voet. De langste non-stop route binnen het Emirates netwerk met een A380 is naar New York, een vlucht van 11.023 km die 13 uur en 26 minuten duurt. De kortste A380 route is tussen Hong Kong en Bangkok, een afstand van 1900 kilometer met een vliegtijd van twee uur en 20 minuten.

Video: Zo bouw je een Airbus A380 voor Emirates

Bekijk hier de video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ApKBQn9T60s[/embedyt]

10 reacties op “Zo bouw je een Airbus A380 voor Emirates (video)”

 1. Robbie Duve zegt op

  Helaas een veel te kort filmpje,vind het altijd mooi en indrukwekkend gezicht om te zien hoe z’n vliegtuig gebouwd wordt.

  • Antonio zegt op

   Veel over bouw van A380 kun je op YouTube vinden
   Veel plezier …..
   Gr.Tony

 2. KhunBram zegt op

  MACHTIG dat jullie deze video beschikbaar hebben.
  Dank !
  KhunBram.

 3. Jack G. zegt op

  Op het youtubekanaal van Emirates is ook een filmpje te vinden over hoe ze de lounge van de A380 bouwen. Ook kun je bij Emirates je vriendin ten huwelijk vragen in de lounge ergens hoog in de lucht. Ik ben zelf bij Boeiing wezen kijken en dat was indrukwekkend om te zien hoe groot die hallen waren.

  • Jack G. zegt op

   even een aanvulling: Ik ben bij concurrent Boeing geweest. Echt een leuke middag gehad. Een aanrader om daar even te kijken als je in de VS bent. Nogal wat vliegtuigonderdelen worden in Thailand gemaakt door toeleveranciers.

 4. Geert Visser zegt op

  Wat mensenhanden vermogen te maken.

 5. bob zegt op

  Heb vroeger bij Fokker gewerkt bouwen ging net zo
  vooral de toestellen van america airlines waren mooi die werden niet gespoten maar gepolijst alleen twee lijnen blauw en rood bij de ramen
  Scheelde vele kilos verf dus ook brandstof

 6. Gerard zegt op

  Een zeer mooi vliegtuig gebouwd in Europa daarom snap ik niet zo goed dat het nieuwe regeringsvliegtuig een Boeing moet worden.
  Niet alleen een stuk duurder maar een Airbus is ook een stukje trots in Europa , zo ook in Nederland.

  • Stefaan zegt op

   Zal omwille van de prijs zijn. Airbus is wellicht niet per definitie duurder. En Airbus rekende op de trots van Nederland om Europees te kopen. Maar als het orderboek goed gevuld is, dan durven de commercials al eens gokje wagen door een duurdere prijs aan te bieden.
   Zou ook kunnen dat Boeing de prijs extra laag heeft gezet om toch “zichtbaar” te blijven op de Europese markt.

   Het is net als de prijzen van vliegtickets : prijspolitiek.

   • Cornelis zegt op

    De KLM vliegt niet met de Airbus 320 serie – het equivalent van de Boeing 737. Onderhoud en bemanning zouden dan problemen opleveren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website