Beste redactie,

Allereerst opnieuw mijn complimenten voor uw blog die ik dagelijks met veel genoegen lees. Al eens eerder (op 17 feb 2016) stelde ik u een vraag betreffende een visum dat nog dezelfde dag helder en duidelijk werd beantwoordt. Hiervoor nogmaals mijn dank.

Momenteel ben ik bezig met de voorbereiding van een verblijf in Thailand voor de periode november 2016 t/m maart 2017. Ik wil u mijn planning voorleggen en zou het op prijs stellen als u dit voorstel zou willen toetsen. Helaas is een Touristvisa triple entry niet meer verkrijgbaar en ook het daarvoor in de plaats gekomen METV is voor mij uitgesloten.

Ik voldoe niet aan alle voorwaarden die dit METV stelt. Vervolgens heb ik getracht een nieuw reisschema samen te stellen op basis van visa waaraan ik wel aan de voorwaarden voldoe. Mijn leeftijd is 50 jaar en het vrij opneembaar spaarvermogen is > 20.000 E. Hierbij geef ik u mijn schema:

 • Augustus 2016: Aanvraag Non-immigrant O (single entry) bij het Thais consulaat in Amsterdam.
 • 4 november 2016: Amsterdam – Bangkok (aankomst 5 november).
 • 31 januari 2017 (= dag 88): Bangkok – Kuala Lumphur en Kuala Lumphur – Bangkok (= same day return flight). Bij aankomst in Bangkok verwacht ik een nieuwe verblijfsperiode van 30 dagen te ontvangen.
 • 27 februari 2017 (= dag 28): eenmalige verlenging met 30 dagen bij het immigratiekantoor te Bangkok.
 • 27 maart 2017 (= dag 29): Bangkok – Amsterdam.

Dit schema lijkt mij in theorie mogelijk voor mijn verblijf van 5 november 2016 t/m 27 maart 2017. Ik twijfel of dit voor de Thaise autoriteiten zowel in Amsterdam als in Bangkok toelaatbaar is en dus mogelijk problemen geeft. Natuurlijk kan ik ook een Non-immigrant O muliple entry aanvragen in Amsterdam en vervolgens een borderrun maken. Ik geef echter hieraan (voorlopig) geen voorkeur vanwege verdere toekomstplannen en de geldigheid van een jaar die eerst verlopen dient te zijn alvorens een nieuw visum aangevraagd kan worden. Periodes zullen zich dan overlappen.

Hopelijk is mijn verhaal voor u duidelijk. Ik zou het zeer op prijs stellen indien u dit voorstel zou willen toetsen daarbij rekening houdend met eventueel te verwachten problemen. Dat is het laatste wat ik wil. Ik zie verder geen andere mogelijkheid maar misschien heeft u toch nog een andere tip voor mij.

Hopende u voldoende te hebben geinformeerd en in afwachting van uw reactie,

Met vriendelijke groet,

Ruud


Beste Ruud,

Normaal zou dit geen problemen mogen opleveren.

 • Augustus 2016: Aanvraag Non-immigrant O (single entry) bij het Thais consulaat in Amsterdam Dat is ruim op tijd. Hou toch rekening met de geldigheidsperiode van het visum. Dat is in dit geval 3 maand. Reken niet alles op het randje uit. Het is voor niks nodig om dit zo vroeg aan te vragen. Als je begin oktober je visum gaat aanvragen is dat ook nog ruim op tijd.
 • 4 november 2016: Amsterdam – Bangkok (aankomst 5 november) Je zal bij aankomst een verblijfsperiode van 90 dagen ontvangen. Die verblijfsperiode loopt dan tot 2 februari 2017.
 • 31 januari 2017 (= dag 88): Bangkok – Kuala Lumphur en Kuala Lumphur – Bangkok (= same day return flight). Bij aankomst in Bangkok verwacht ik een nieuwe verblijfsperiode van 30 dagen te ontvangenDat is juist. Omdat je via een luchthaven Thailand binnenkomt zal je een “Visa Exemption” bekomen van 30 dagen. Die verblijfsperiode loopt dan tot 1 maart 2017.
 • 27 februari 2017 (= dag 28): eenmalige verlenging met 30 dagen bij het immigratiekantoor te Bangkok – Correct. Die verlenging zal ingaan aansluitend op de einddatum van je “Visa Exemption” en zal dan lopen tot 31 maart 2017.
 • 27 maart 2017 (= dag 29): Bangkok – AmsterdamGeen probleem wat de vertrekdatum betreft want je verlenging loopt tot 31 maart 2017.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

1 reactie op “Visumvraag: Non-immigrant O (single entry), wilt u mijn schema toetsen?”

 1. Peter V. zegt op

  Een mogelijke uitdaging hierbij is de luchtvaartmaatschappij. Bij Emirates controleren ze de tickets ’tegen’ de visum geldigheid.
  Of ze de 30 dagen extensie kennen weet ik niet.
  OP zou mogelijk ook de overige tickets moeten kunnen overleggen bij boarden in AMS om e.e.a. te kunnen bewijzen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website