Visumvraag: Naar Australië met mijn Thaise vriendin

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
12 juni 2015

Beste redactie,

In september wil ik, als ik in Bangkok ben, naar mijn oom en tante in Australië vliegen voor een dag of 8 (ben toch in de buurt). Ik wil graag mijn Thaise vriendin meenemen (ze woont nog niet in NL, maar in Bangkok).

Ik ga ervan uit dat ze, net als ik, een toeristenvisum nodig heeft? Hoe kan zij dit regelen c.q. moet ze nog aan bepaalde voorwaarden voldoen?

Met vriendelijke groet,

Willem


Beste Willem,

Voor Europeanen is het vrij eenvoudig naar Australië reizen door van te voren via internet een electronisch visum te regelen. Dat heb ik zelf enkele jaren geleden gedaan en was zo rond.

Thai hebben ook een visum nodig maar zij moeten bij de Australische ambassade langs. Op de website van de Australische ambassade staan verdere instructies. Ik ben niet bekend met de exacte eisen die de Australiërs vragen maar over het algemeen zal de reiziger moeten aantonen dat:

  1. De reis betaalbaar is (voldoende middelen).
  2. Dat de reiziger terug zal gaan naar het land van herkomst (aantonen van banden in Thailand zoals werk, zorg voor familie, bezit van land/huis/auto). 

Uiteraard zou ik ook informatie toevoegen waaruit blijkt dat je partner zich bij jouw zal voegen, bijvoorbeeld door alvast jouw e-visa bij te voegen en een kopie van jouw paspoort plus een brief van jouw hand.

Raadpleeg de websites van de ambassade en de externe dienstverlener VFS hier: http://thailand.embassy.gov.au/bkok/Visas_and_Migration.html en www.vfs-au.net

Voor meer informatie uit de praktijk raad ik je aan eens op ThaiVisa te kijken: http://www.thaivisa.com/forum/topic/534835-australian-tourist-visa-application/

Ik hoop dat deze informatie je alvast in de goede richting helpt,

Met vriendelijke groet,

Rob V.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website