Thailand visum: Visumverlenging na einddatum paspoort

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
11 november 2015

Beste redactie,

Op 4 november 2015 antwoordde je op ‘Thailand visum: Hoe zit het nu met je jaarvisum als je paspoort vernieuwd moet worden’: “Sinds midden 2014 kan je geen verlenging meer krijgen die langer loopt dan de einddatum van je paspoort.”

Dit was al eerder het geval, althans in het immigratiekantoor KanTang (Trang):

– Mijn extension of stay afgeleverd op 4 JAN 2013 was geldig tot 5 JAN 2014.
– Mijn paspoort afgeleverd te Mechelen was geldig tot 21 10 14
– Mijn extension of stay afgeleverd op 20 DEC 2013 werd beperkt tot 21 OCT 2014, hoewel natuurlijk 1 jaar gevraagd was.

Het oorspronkelijke visum was N-I O d.d. 29 Oct 2009 en alle extension of stays waren ‘Retired’, telkens op eigen volle financiële kracht, vermits mijn huwelijk in België nooit in Thailand was geregistreerd.

Als je over huwelijksregistratie iets meer zou weten, is info welkom. Dat zou ik nu wel doen, vermits mijn pensioen alleen, net ietsje te laag kan uitvallen. Voordien had ik nog een hoger inkomen.

– Kan dit bij de Thaise ambassade?
– Zo niet, zijn er gegevens beschikbaar over de praktische werkwijze in het district KanTang?

Groetjes,

Jef


Beste Jef,

“Sinds midden 2014 kan je geen verlenging meer krijgen die langer loopt dan de einddatum van je paspoort.” Ik bedoel hiermee dat het toen officieel verschenen is. Dat het al eerder toegepast werd in sommige immigratiekantoren is zeker waar, maar dat is dan een lokale beslissing geweest. Sinds midden augustus mag het officieel nergens meer en dat bedoelde ik.

Er kan nu best nog wel iemand reageren die zal beweren dat hij dit onlangs toch nog bekomen heeft (TIT en het tegendeel zou me eerder verbazen), maar officieel mag het dus nergens meer.

Ik heb (nog) geen informatie over de praktische werkwijze in het district Kan Tang? Misschien kan jij hier binnenkort verandering in brengen?

Over het registreren van een huwelijk in Thailand dat eerder in België werd afgesloten kan ik u weinig vertellen. Ik heb er geen ervaring mee. Ik ben in 2004 getrouwd maar heb de omgekeerde weg gevolgd. Ik ben in Thailand getrouwd en heb het vervolgens in België laten registreren. Dat verliep toen zonder problemen.

Best eens een nieuwe vraag stellen op het blog. Waarschijnlijk zijn er wel lezers die hier recent ervaring mee hebben. Ik dacht trouwens dat je volgens de wetgeving enkel met een Thai moet getrouwd zijn, niet dat je in Thailand moet getrouwd zijn. Maar immigratiekantoren kunnen dat natuurlijk anders zien, en een bewijs zal je altijd moeten leveren (vertaling Belgische huwelijksakte). Dit zal je dan weer jaarlijks moeten doen, en het is dus misschien eenvoudiger en praktischer om je huwelijk maar meteen te laten registreren in Thailand.

Tip: Voor een verlenging op basis van “Retirement” is een bewijs van 800 000 Baht op een Thaise bank nodig, of een maandelijks inkomen van minimum 65 000 Baht, of een combinatie van een Thais bankbedrag en een maandinkomen, dat jaarlijks samen 800 000 Baht moet bedragen.
Indien je maandelijks pensioen onvoldoende is mag je dit dus aanvullen met een Thais bankbedrag. Zo kan je wel je “Retirement” verlenging behouden. Misschien ook te overwegen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

 

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website