Visum voor Thailand: Welk visum voor Thailand moet ik aanvragen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
16 maart 2019

Beste redactie/Ronny,

Ik ben nu 12,5 jaar getrouwd met mijn Thaise vrouw. Zelf ben ik 66 en mijn vrouw is 61 jaar, zij werkt nog en ik ben net gepensioneerd. We willen graag in oktober 2019 naar Thailand. Welke visum soort kan ik het beste aanvragen?

We hebben reeds een huis in Bangkok. Omdat veel mensen verschillende situaties hebben, dacht ik, ik ga het vragen aan mensen die dat weten. Moeten we eerst een visum aanvragen voor 90 dagen? Dan na 60 dagen vragen om voor 1 jaar met multiple entree? Hoe lang van te voren moet je de 90 dagen visum aanvragen? Ik vroeg me af of wij nog wel in aanmerking komen om Thailand in te mogen want de euro strooit aardig roet in het eten. Mijn pensioen = € 1850,-

Groet,

Kees


Beste Kees,

  • Als je een jaarverlenging in Thailand wil bekomen dan moet je eerst een Non-immigrant “O” aanvragen. Single entry is voldoende in dat geval. Dat kan in de Thaise ambassade of Thaise consulaat.
  • Een maand voor vertrek is meer dan voldoende tijd om je visum aan te vragen. Bij binnenkomst zal je een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. 30 dagen voor afloop van je verblijfsperiode kan je een jaarverlenging aanvragen.
  • Wil je Thailand verlaten, dien je voordien ook een “Re-entry” aan te vragen. Doe je dat niet, dan verlies je de verlenging bij het verlaten van Thailand.
  • Je hoeft je geen zorgen te make om je inkomen. 1850 Euro is meer dan voldoende. Voor gehuwde ligt die op 40 000 Baht inkomen per maand of 400 000 Baht op een Thaise bankrekening.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website