Visum voor Thailand: vraag over het Thai Marriage visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
22 juni 2019

Beste Ronny,

Ik heb een vraag betreffende Thai Marriage visum. Ik heb nu eenNON-O Retirement visum, deze verloop op 18 juni 2020. Eind dit jaar willen mijn vriendin en ik trouwen. Mijn vraag is kan ik dan een visum aanvragen op basis van een huwelijk of moet ik wachten tot 18 juni 2020? Ik zou deze keer ook een affidavit voor income gebruiken, hoe gaat die omschakeling te werk?

Groet,

Patrick


Beste Patrick,

Je bedoelt waarschijnlijk een jaarverlenging op basis van “Thai marriage” gezien je vraag om dat “Income Affidavit”.

Je kan gewoon tot 18 juni 2020 je huidige verlenging op basis van “retirement” uitdoen. Je bent niet verplicht om als getrouwde een jaarverlenging op basis van “Thai marriage” te hebben. Ik ben ook getrouwd en heb ook een verlenging op basis van “Retirement”. Maar ik vermoed dat je vraag om omschakeling meer een financiële reden heeft. Begrijp ik hoor. Niks mis mee.

Je zou dan na je huwelijk naar immigratie kunnen gaan en vragen om een nieuwe jaarverlenging op basis van “Thai marriage” en dan gewoon je “Income Affidavit” gebruiken. Maar ik vrees dat immigratie zal zeggen dat je de huidige verlenging eerst moet uit doen. Dat is wat ik vermoed, maar ga het gewoon vragen. Misschien aanvaarden ze het wel. Tenslotte zijn zij het die beslissen.

Er is geen specifieke omschakeling voorzien om van bankbedrag naar “Income Affidavit” om te schakelen (en omgekeerd). Tenminste toch niet dat ik weet. Gewoon bij de aanvraag voldoen aan de financiële eis en dat hoeft niet elk jaar op dezelfde manier te gebeuren. Je moet enkel voldoen aan één van financiele eisen die aanvaard worden in je immigratiebureau.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website