Visum voor Thailand: Vraag aangaande de Medical Certificate

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
31 maart 2019

Beste Ronny,

Ik wilde graag een vraag stellen n.a.v. het prachtige overzicht van Ronny inzake zijn artikel www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief en grote dank uitspreken voor al het werk dat Ronny voor de ‘Thaise’ gemeenschap doet. Verder heb ik een vraag aangaande de Medical Certificate.

Ad1. In het genoemde artikel spreekt Ronny niet – voor zover ik het juist lees – over het vereiste > Medical Certificate (Hospital only valid for 7 days) … dat genoemde Medical Certificate MC is nummer 8. van de in totaal 11 (met bijlagen) in te leveren Documents zoals die door de Immigration Office op Koh Samui worden gevraagd … vraag: dat MC is toch ook een algemeen vereiste?

Ad. 2 de grote dank spreekt voor zich 😉

Ad 3. Voor mijn 1e Extension of Stay – vorig jaar – bezocht ik een Hospital in Chiang Mai; mijn bloeddruk werd gemeten, het aantal hartslagen bepaald, de vraag gesteld of ik mij goed voelde en gezond was … om vervolgens – ik meen – 100 THB betaald te hebben en daarna 30 minuten later weer buiten te staan met het Medical Certificate MC.

In voorbereiding op mijn bezoek volgende week aan Immigration op Samui was ik vandaag bij het Koh Phangan Hospital … voor een nieuwe MC. Toen ik om de kosten vroeg, werd mij een lijst getoond met de volgende opgave in THB: – Hospital Charge 500 – Doctor Fee 500 – X-Ray 660 – THPA (late syphilis) 300 – Filariasis 180 – Amphetamine 450 – Marijuana 300 = totaal THB 2.890 … Volgens de medewerker van het ziekenhuis kan de MC pas afgegeven worden als deze zaken zijn uitgevoerd … en dan hier de vraag: klopt dit of zijn er andere ervaringen?

Groet,

Karel


Beste Karel,

Voor zover ik weet wordt een MC enkel nog gevraagd op Koh Samui.

Vroeger waren er wel meer dacht ik. Het is dus zeker geen algemene regel. Eender nog uitzonderlijk. Tenminste toch niet voor verlenging op basis van “Retirement” of “Thai Marriage”. Maar ik zal het ook in het toekomstige nieuwe Dossier Visum opnemen en erbij vermelden dat dit op Koh Samui wel wordt gevraagd en bij andere immigratiekantoren eerder uitzonderlijk.

Zo zijn we ook weer wat meer volledig met de documenten.

Bedankt.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website