Beste redactie/Ronny,

Ik zie door de visa’s het bos niet meer. Telkens weer zie ik hier vragen en opmerkingen voorbij komen over welk visum er nodig is, hoe te verlengen, te gebruiken, te verkrijgen etc. Telkens weer denk ik dan, dat het voor mij (nog) niet aan de orde is. Momenteel ben ik weliswaar gehuwd met een Thai en ik reis ook regelmatig naar Thailand, maar langer als 1 a 2 maanden ben ik er nog niet geweest en voorlopig zal dat ook wel zo blijven.

Maar toch… als ik dan zit na te denken dan weet ik eigenlijk nog steeds niet hoe het werkt, met name bij “kort” verblijf. Ik volg de regel van het consulaat in Antwerpen altijd braaf op, dat als ik langer als 26 dagen naar Thailand ga, ik een Tourist Visa aanvraag. Gaat altijd goed. Maar dan sta je aan de grens met Cambodja of Laos en dan durf je met je single entry visum de grens niet over omdat je niet precies weet wat er dan verder gebeurd met dat visum als je terug naar Thailand reist.

Je kan ook een Tourist Visa aanvragen met mutiple entry maar de kost daarvan ligt stukken hoger en je moet als gewone toerist maar even aantonen dat je minimaal € 6.000 spaargeld op een rekening hebt staan. Nu heb ik dat wel maar ik denk dat men er in Thailand niets mee te maken heeft wat ik al dan niet heb en ik denk ook dat mening toerist niet iedere dag € 6.000 op een rekening heeft staan.

Hetzelfde vraag ik me ook af wat er in dit soort gevallen gebeurd als je gewoon binnen reist met een Visa Exemption. Gewoon 3 weken vakantie in Thailand maar dan toch even de grens over om de Angkor Wat te bekijken. Of op Visa Exemption inreizen, na een paar weken even naar Laos en terugkomen en weer een Visa Exemption krijgen etc etc Voor mij een grijs, ondoorzichtig gebied.

U zult wellicht denken dat dat dit toch allemaal duidelijk en simpel is maar voor mij is het moeilijk te beredeneren. Graag van u een uitleg die mij het licht doet zien. Ik dank u voor uw begrip.

Met vriendelijke groet,

Harry


Beste Harry,

Als je met een ‘Tourist visa Single Entry” Thailand binnenkomt, bekom je éénmalig een verblijfsperiode van 60 dagen. In uw geval voldoende om gans die tijd in Thailand te blijven. Dat weet je al.

Ga je in die periode een ander land bezoeken is dat helemaal geen probleem.

Bij het verlaten van Thailand zal je de verblijfsperiode bekomen met je ‘Tourist visa” wel verliezen, maar bij terug binnenkomst zal je automatisch een verblijfsperiode van 30 dagen op basis van “Visa Exemption” bekomen.

Bij een binnenkomst via een grenspost over land is dat wel beperkt tot 2 binnenkomsten op jaarbasis. Via een luchthaven is het in principe onbeperkt, maar doe je dat dikwijls “back-to-back” kan je wel eens wat vragen krijgen over wat je hier eigenlijk doet.

Je kan eventueel ook de einddatum van je verblijfsperiode van 60 dagen behouden als je dat wil. Je moet dan wel een “Re-entry” aanvragen voor je Thailand verlaat. Bij terugkomst zal je geen “Visa Exemption” bekomen, maar opnieuw de eerdere einddatum van je verblijfsperiode. Zoiets is natuurlijk alleen zinvol als er nog voldoende dagen resten van je verblijfsperiode. In bijna alle gevallen is gewoon terug binnenkomen op “Visa Exemption” een betere en goedkopere oplossing. Maar ik geef de mogelijkheid maar even mee.

Kom je al op basis van “Visa Exemption” naar Thailand dan is het juist hetzelfde.

Wil je een ander land bezoeken, dan vervalt de verblijfsperiode bij het verlaten van Thailand en zal je een nieuwe verblijfsperiode van 30 dagen op basis van “Visa Exemption” bekomen bij terug binnenkomst. Wel weer rekening houden dat binnenkomsten via een grenspost over land beperkt is tot 2 binnenkomsten op jaarbasis. Zit je al aan twee dan terug binnenkomen via een luchthaven.

Een verblijfsperiode, bekomen met een “Visa Exemption”, kan je ook verlengen in Thailand. Dat kan met 30 dagen, maar in jouw geval ook met 60 dagen gezien je getrouwd bent. Je vrouw moet dan nog wel in Thailand geregistreerd staan op een adres.

Lees ook eens de TB Immigration Info brief 012/19 – Het Thaise visum (4) – De “Visa Exemption” (visum vrijstelling)

Gaat volledig over de “Visa Exemption”.

TB Immigration Infobrief 012/19 – Het Thaise visum (4) – De “Visa Exemption” (visum vrijstelling)

Hopelijk zie je nadien het licht en anders hoor ik het wel. 😉

Vriendelijke groeten,

Ronny


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website