Beste Ronny,

Ben op 01/07/2018 Thailand binnengekomen met een in België gehaald “Non-Immigrant O-S” visum dat in mijn paspoort werd gekleefd. Dat was dus met een “single entry”.

In september 2018 een verlenging aangevraagd onder de vorm van een Retirement visa (ben nu 58 en sinds 2016 gehuwd met een Thaise vrouw). Daarvoor heb ik dus nu een stempel gekregen in mijn paspoort waarop vermeld staat dat ze die gezet hebben op 10/09/2018, dat ik mag blijven tot 28/09/2019. Er staat tevens een stempel bij met melding “Retirement”. Geen andere meldingen ivm “single of multiply entry”! Er staat wel bij “To keep your stay permit, re-entry permit must be made before leaving Thailand. Notification of recidence must be made every 90 days.”

Ik vertrek op 25/06/2019 voor 26 dagen naar België en kom dus terug op 21/07/2019. En zal dat volgend jaar eveneens gaan doen rondom dezelfde periode. Enkele vragen en vaststellingen die dus mogen beantwoord worden en/of verbeterd worden.

  1. Ik moet dus naar Jomtien om een Re-entry aan te vragen. Wat heb ik daar voor nodig en is het opportuun om een multi-entry te kopen of een single-entry met de bovenstaande afreisdata in het achterhoofd?
  2. Als ik terug kom krijg ik zowaar dadelijk een jaarverlenging. Gaat die dan in op 29/09/2019 of op de dag van terugkomst 21/07/2019?
  3. Stel ik vertrek in 2020 op 01/05/2020 voor 3 weken naar België, wat weer binnen het nieuwe jaar valt, krijg ik dan terug een jaarverlenging zonder slag of stoot?
  4. Ik heb onlangs mijn 90-dagen(voor 01/06/2019) melding gedaan via de PC (kantoor Jomtien) op aandringen van de bediende zelf. Nergens iets gezien ivm de medische vragenlijst en/of een medische verzekering. Kan dat kloppen, heb tot nu toe nog geen bevestiging gehad?

Met vriendelijke groeten,

André


Beste André,

1. Als je éénmalig Thailand gaat verlaten tijdens je jaarverlenging volstaat een “Singel Re-entry”. Als je de prijs ziet van een “Single Re-entry” (1000 Baht) en die van een “Multiple Re-entry” (3800 Baht), dan zie je dat een “Multiple Re-entry” pas voordelig wordt bij de 4de keer. Dus….

Bij de aanvraag dient men volgende documenten voor te leggen (meest gevraagde maar niet beperkend):

– Ingevuld aanvraagformulier TM8 – Application for Re-entry into the Kingdom
– Pasfoto
– Paspoort
– Kopie paspoort pagina persoonsgegevens
– Kopie TM6 “Departure card”
– Kopie “Arrival stamp”
– Kopie verlenging (indien van toepassing)
– 1000 Baht voor een Single” Re-entry

2. Bij terugkomst krijg je helemaal geen nieuwe jaarverlenging. Je krijgt enkel de einddatum van je laatste verblijfsperiode terug, tenminste indien je een “Re-entry” hebt gehaald voor je Thailand hebt verlaten. In uw geval wil dat zeggen dat je een “Arrival” stempel zal krijgen en daarin zal staan dat je tot 28 september 2019 mag blijven. Opnieuw dezelfde einddatum als van je jaarverlenging.

3. Neen, zoals ik hierboven al zei, je krijgt geen nieuwe jaarverlenging bij binnenkomst. Een jaarverlenging moet je elk jaar opnieuw aanvragen bij je lokaal immigratiekantoor. Je zal ook elk jaar opnieuw aan de voorwaarden moeten voldoen. In uw geval zal je dat elk jaar moeten doen ten laatste op 28 september. Een maand voordien kan je de aanvraag indienen.

Wanneer je tijdens de jaarverlenging Thailand verlaat, zal je enkel de laatst bekomen einddatum van je verblijfsperiode bekomen bij terugkomst. Tenminste indien je voor vertrek een “Re-entry“ hebt aangevraagd. Doe je dat niet dan vervalt ook je jaarverlenging.

Een nieuwe verblijfsperiode van een jaar kan je enkel bekomen met een Non-immigrant “O-A” visum en dat heb je niet. Je hebt een jaarverlenging.

Nooit kan je een nieuwe verblijfsperiode bekomen bij binnenkomst met een jaarverlenging. Je kan enkel een eerder bekomen einddatum behouden.

4. Die medische verzekering is alleen van toepassing wanneer je een Non-immigrant “O-A” visum aanvraagt. Dat visum vraag je aan in de Ambassade en daar zal men vanaf juli (dat is de richtdatum) een bewijs van medisch verzekerd moeten voorleggen. Vermits je geen Non-immigrant “O-A” visum hebt, is die verzekering ook niet op jou van toepassing.

Jij hebt een jaarverlenging op basis van “Retirement” en die medische verzekering is niet van toepassing op Non-immigrant “O” visums of jaarverlengingen.

Wat je 90 dagen melding betreft. Als je voor 01/06/19 nog geen bevestiging /mail hebt gekregen, ga je best terug naar immigratie.

Je zegt niet wanneer je die 90 dagen melding hebt gemaakt, maar online dien je die te maken vanaf 15 dagen tot 7 dagen voor de 90ste dag.

Ik begrijp dat je 90ste dag 1/06/19 is, dan moest je die melding maken tussen 17 mei en 25 mei. En was dat zo? “Applicants can submit this online application within 15 days but not less than 7 days before the due date of notification.”

extranet.immigration.go.th/fn90online/online/tm47/TM47Action.do

Nog dit.

– Je schrijft “. Er staat tevens een stempel bij met melding “Retirement”. Geen andere meldingen ivm “single of multiply entry” !! Er staat wel bij “To keep your stay permit, re-entry permit must be made before leaving Thailand . Notification of recidence must be made every 90 days.”Normaal, dat er geen melding bij staat van “Single of Muliple entry”. Een (jaar)verlenging heeft nooit “Entries”. Daarom dat er ook staat dat, indien je de verlenging wil behouden, je een “Re-entry” moet aanschaffen voor je Thailand verlaat.

Een 90 dagen melding moet je enkel maken bij een periode van onderbroken verblijf in Thailand en elke 90 dagen periode van ononderbroken verblijf die daar op volgt.

Bij het verlaten van Thailand vervalt de telling. Bij terugkomst begin je opnieuw te tellen vanaf 1. Je eerstvolgende melding is dus 90 dagen na terug binnenkomst.

Lees ook dit

TB Immigration Info Brief 048/19 – Het Thaise visum (11) – Entry/Re-entry en Borderrun/Visarun.

TB Immigration Info Brief 048/19 – Het Thaise visum (11) – Entry/Re-entry en Borderrun/Visarun

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website