Beste Ronny,

Eind november moet ik weer een nieuw non-immigration-o multy entry aanvragen. Ik ben Nederlander maar sta niet meer in Nederland ingeschreven. Kan ik mijn nieuwe visum nu in Laos of Vietnam aanvragen?

Zo ja waar is dat het eenvoudigste?

Heeft iemand hiermee ervaring?

Groet,

Eef


Beste Eef,

In de meeste Thaise ambassades/consulaten kan je normaal een Non-immigrant “O” aanvragen. Als niet inwoner van het land waar je de aanvraag gaat indienen zal het echter meestal beperkt zijn tot een “Single Entry”. Uitgezonderd als je getrouwd bent met een Thai, dan maakt men soms een uitzondering en kan je wel een “Multiple entry” bekomen.

In Laos kan het normaal in Vientiane en Savannakhet volgens de beschikbare info op internet. Hou er alvast rekening mee dat Vientiane een afsprakensysteem hanteert en je dat best dan tijdig plant. In Savannakhet kan een “Multiple entry” zelfs als je getrouwd bent met een Thai (hoef je zelfs geen financiele bewijzen voor te leggen).

Persoonlijk heb ik geen ervaring met aanvragen van een visum in de landen die je noemt. Maar misschien zijn er lezers die dat wel hebben.

Verder gewoon Google gebruiken. Krijg je meestal meer dan voldoende info te lezen en ook de eisen die gesteld worden. Ook de websites van de betreffende ambassades/consulaten eens bekijken.

Trouwens, een jaarverlenging in Thailand is geen optie vermoed ik?

Succes.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website