Beste redactie,

Ik wil in januari 2020 naar Thailand emigreren. Ik ben daarom een trouwe bezoeker van het Thailandblog en stuur ook zo nu en dan een vraag in. Ik ben blij en dankbaar dat RonnyLatPharao weer bereid is om vragen te beantwoorden en suggesties te geven.

Als ik in januari 2020 naar Chiang Mai ga, wil ik daar in alle rust een geschikt appartement gaan zoeken om daarna een huurcontract te tekenen, waarna ik in alle rust een een Thaise bankrekening kan openen en dan 800.000 Bath op die rekening te storten. Ik wil daar de tijd voor nemen en niets overhaast doen.

Ik wil daarom een “non-immigrant O visum met multiple entries” gaan aanvragen. Als ik niet snel een appartement heb weten te vinden en daardoor niet snel genoeg een Thaise bankrekening heb weten te openen, dan kan ik na 3 maanden even een visa run naar Mae Sai maken en kan weer in Thailand verblijven om de boel in alle rust af te ronden en uiteindelijk na bijvoorbeeld 4 maanden een aanvraag indienen voor een “Extension of stay based on retirement “.

Ronny schreef laatst dat men in principe de geldigheid van één jaar van het multiple entries-visum niet hoeft vol te maken om toch reeds na 4 of 5 maanden een aanvraag voor “Extention of stay” te doen. Deze aanpak lijkt mij zeer geschikt als je rustig aan wilt doen. Dus zeer geschikt voor mij.

Echter, er staat aangegeven in het visum-dossier dat men bij de aanvraag voor een multiple entries-visum tevens een reisplanformulier dient in te vullen. Ik neem aan dat je dat voor het volle jaar moet doen en dus na elke drie maanden moet invullen “reis naar Mae Sai”. Echter, als ik na 4 of 5 maanden mijn “Extension of stay – based on retirement” aanvraag, dan klopt mijn reisplanformulier niet.

Zal men dat bij de immigratiedienst dan door de vingers zien? Heeft iemand daar ervaring mee. ?

Vast bedankt voor uw reacties.

Groet,

Peter


Beste Peter,

In het verleden werd er een reisplan gevraagd bij het aanvragen van een visum. Toch in Nederland. Daarom stond dat ook in het “oude dossier” vermeld. Maar ik heb nu eens snel op de websites gekeken van Ambassade en Consulaat en ik kan het niet direct meer terugvinden. Ik vermoed dus dat je het niet meer moet opmaken. Je kan het voor zekerheid altijd opmaken natuurlijk en vraagt men het toch, dan heb je het alvast bij. Vraagt men het niet, zou ik er ook niet over beginnen. Je moet nooit extra dingen beginnen leveren die niet gevraagd worden, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je die niet bij je zou mogen hebben in geval van. Maar dan nog blijft het een planning en planningen kunnen veranderen. Vul daar dus gewoon in wat je van plan bent en veranderen die later toch, dan zal immigratie daar zeker niets van zeggen.

Elke verblijfsperiode van 90 dagen, bekomen met een Non-immigrant “O” Multiple entry visum, kan je inderdaad verlengen op het einde van die 90 dagen met een jaar.

Je hoeft dus niet eerst meer alle mogelijkheden van je visum volledig op te gebruiken. Vroeger was dit bij sommige immigratiekantoren anders en wilde men wel eens dat je eerst het visum volledig opgebruikte, maar daar lees ik niets meer over. Ik vermoed dan ook dat dit nergens nog wordt geëist.

De aanvraag voor die jaarverlenging kan je starten 30 dagen voor het einde van een 90 dagen verblijfsperiode. Sommige kantoren aanvaarden dit ook al 45 dagen voordien.

Succes.

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website