Beste Ronny,

Ik ben van plan om april/mei naar Thailand te gaan (Cha-aam of Hua Hin), wil daar meer dan een jaar verblijven of langer als het mij bevalt. Ik heb dus genoeg leefgeld (mijn pensioen). Mijn bankrekening heb ik vorig jaar geopend, toen ik hier 4 maanden verbleef (bij de Krungskri bank).

Ik leef dus van mijn pensioen zodat ik het bedrag 800.000 baht niet hoef te gebruiken. Mijn vraag is, mag ik die 800.00 baht dan op een nieuw te openen spaarrekening zetten om zo meer rente te krijgen, of is dit verboden bij de Thaise emigratie als je je bankboekje moet tonen?

Ik heb reeds vorige week die 800.000 baht overgemaakt op mijn lopende rekening bij Krungskri bank.

Groet,

Aug.


Beste Aug,

Momenteel kan ik maar verder gaan op de weinige info die we hebben over de nieuwe regels. Wat de werkelijke uitvoeringsregels zullen zijn is het nog even uitkijken wat er werkelijk gaat gebeuren. De nieuwe regels spreken alvast niet over een spaar- of zichtrekening. Die zeggen enkel “must have fund deposited in a bank in Thailand”.

Het zal er dan van afhangen of jouw immigratiekantoor al dan niet een spaarrekening zal willen aanvaarden. Dat is iets dat men lokaal zal beslissen, net zoals dat nu ook al het geval is.

Momenteel zeggen de regels dat het bedrag er 2 maand voor de aanvraag moet opstaan en er minstens 3 maand op moet blijven staan. Na die drie maand mag je zakken tot 400 000 Baht.

Met die regels rekening houdende zou je nu nog kunnen gaan veranderen en je 800 000 Baht op een rekening zetten die gunstiger is wat opbrengst betreft. Maar vraag eerst aan je immigratiekantoor of ze zulke spaarrekening wel aanvaarden, want anders is dat nutteloos.

Stel nu dat het zo is, dan kan je nog veranderen en daar heb je dan tijd voor tot 2 maand voor je aanvraag. Maar spaar- of zichtrekening, je blijft eigenlijk altijd vastzitten aan de rekening waar je mee begon.

Vanaf die twee maand voor de aanvraag is het gedaan. Kan je niet niks meer veranderen. Die 800 000 Baht moet er dan blijven opstaan tot 3 maand na het toestaan van de verlenging. Dan mag je eventueel zakken tot 400 000 Baht. Dat is dan ook nog het enige dat je dan kan doen. Want stel dat je alles afhaalt en op een andere rekening zet, ben je voor immigratie onder de 400 000 Baht gegaan in het jaar en kan het slecht aflopen voor je vervolgaanvraag.

De regels zijn nieuw voor ons en ook immigratie zal er nog niet mee vertrouwd zijn. Ik zou daarom toch iedereen aanraden om niet aan de rekening te gaan prutsen om wat meer opbrengst te krijgen en er vervolgens maar vanuit gaan dat ze die nieuwe rekening ook wel zullen aanvaarden. Bij het minste foutje of afwijking kan het slecht aflopen. Zeker in de beginperiode van nieuwe regels.

Anders al eens gedacht om met een “Visumondersteuningsbrief” of iets gelijkwaardig te werken als je inkomen voldoende is?

Dan zet je die 800 000 Baht waar en op welke rekening je wil.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website