Visum voor Thailand: Kan ik een boete betalen voor 1 dag overstay?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
10 maart 2019

Beste redactie/Ronny,

Eind dit jaar ga ik weer naar Thailand. Helaas heb ik bij het boeken van mijn ticket niet goed opgelet. Op de 31e dag vertrek ik weer naar Nederland. Kan ik nog steeds voor 1 dag overstay een boete van 500 thb betalen op het vliegveld? Of zijn de regels nu zo streng dat ik beter een visum verlenging van 1950 thb aan kan vragen bij een immigratie kantoor in Thailand?

Een visum in Nederland aanvragen zie ik niet zitten ivm reis-tijd/kosten en verlof wat het mij kost.

Mocht ik het beste verlenging aanvragen bij een immigratiekantoor zou dat eventueel ook gelijk in de eerste week van mijn verblijf kunnen of moet dit tegen de tijd dat mijn visa on arrival verloopt?

Alvast bedankt.

Groet,

Diana


Beste Diana,

“Overstay” is nog altijd een overtreding van de immigratiewet, ook bij één dag. Normaal moet je dan 500 Baht per dag “Overstay” betalen. Op de luchthaven (en enkel op de luchthaven) is men wat dat betreft wel wat minder streng en zal men normaal de eerste dag “overstay” niet aanrekenen. Dat wil niet zeggen dat je daarom niet een aantekening kan krijgen in je paspoort. Hangt wat van de immigratieofficier af.

Als je de 31ste na middernacht vertrek zal er normaal niks gebeuren en al zeker niet als je de 30ste dag voor middernacht door immigratie bent. Al bij al zal het dus wel meevallen die dag “overstay”, waarmee ik “overstay” niet wil minimaliseren. Integendeel.

Je gaat naar Thailand en wil daar binnenkomen op basis van “Visa Exemption”. Ik geef je dan toch de raad om info in te winnen bij je luchtvaartmaatschappij. Je terugkeerdatum is namelijk later dan 30 dagen en zelfs voor die dag kan een overijverige incheck bediende daar wel eens moeilijk over doen. Ter info:

– Een verlenging is 1900 Baht.

– Het is ook geen “Visa on Arrival”, maar een “Visa Exemption” van 30 dagen dat je zal bekomen.

Lees ook dit eens

TB Immigration Infobrief 012/19 – Het Thaise visum (4) – De “Visa Exemption” (visum vrijstelling)

Je moet nu maar zelf beslissen wat je met deze info doet.

Succes.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

 

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website