Visum voor Thailand: Jaarverlenging en (multiple) re-entry

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
17 augustus 2019

Beste Ronny,

Onderwerp:

Beste Ronny!

Mijn vraag betreft jaarverlenging N.I.-O visum (single entry)/retirement en re-entry. De Thaise website geeft ook de mogelijkheid aan van multiple re-entry, zie hieronder:

***citaat***

If you have an extension of stay or simple permit to stay (of a tourist or non immigrant visa), but would like to travel outside Thailand for a short period then you will need to apply for a Re-Entry permit.

You need to obtain the re-entry permit before you travel at:

Thai Immigration located at Chaengwattana Road, Bangkok
Any other local immigration offices
International airports such as Don Mueang and Suvarnabhumi

When applying for a re-entry permit you will need to submit the following:

A completed TM-8 form
The correct fee
Colored photo (4cm x 6cm)
Photocopy of passport (main page and latest entry stamp)

The current fees for re-entry permits are as follows:

1,000 Baht for single
3,800 Baht for multiple

The fees at the airport may be higher than the fees at the local immigration office.

***einde citaat***

Nu vraag ik me af, als ik bij de aanvraag van mijn jaarverlening ook een enkele re-entry aanvraag (en krijg), of ik dan, als mijn plannen in de loop van dat jaar veranderen en ik bijvoorbeeld toch nog een reisje buiten de Thaise grenzen wil maken, ik dan alsnog (los) een tweede re-entry kan aanvragen/bekomen. Of moet men altijd al tot een jaar van tevoren weten, of je één keer/jaar of meerdere keren/jaar een re-entry tijdens die jaarverlenging nodig zult hebben?

Alvast weer gewaardeerde dank voor al je duidelijke “immigratie”-adviezen! Je bespaart niet enkel ons Thailandbloggers veel tijd en moeite, maar ook de Thaise immigratie. Heb je ooit van hun wel eens een dankwoord ontvangen?

Groet,

Haki


Beste Haki,

Een “Re-entry” kan je aanvragen wanneer je wil. Zolang het maar voor je vertrek uit Thailand is. Het zal steeds de einddatum hebben van de op dat moment geldende verlenging, of tot wanneer je het gebruikt in geval van een “Single Re-entry”.

Dat vele hun “Re-entry” aanvragen bij hun jaarverlenging heeft dan ook met die geldigheidsperiode te maken, vooral dan bij een “Multiple Re-entry”, maar ook omdat het gewoon praktisch is omdat ze dan toch op immigratie zijn.

Het is dus niet verplicht om bij je jaarverlenging meteen ook al de “Re-entry” te kopen. Dat kan op elk moment. Heb je een “Single Re-entry” die je op een dag gebruikt en later beslis je om toch nog eens Thailand te verlaten, dan kan je gewoon eerst een nieuwe halen en daarna eventueel opnieuw en zo dikwijls als nodig.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website