Beste Ronny,

Vorig jaar heb ik een niertransplantatie ondergaan in augustus. Hierdoor kon ik mijn retirementvisum in februari j.l. niet verlengen.

Nu ben ik terug in Thailand en zou graag weer een retirementvisum willen verkrijgen. Nu heb ik mij laten vertellen dat als ik Savanakhet een Non Immigrant O visum, single entry, aanvraag, ik gedurende die 3 maanden een retirementvisum kan aanvragen.

Mijn vraag is nu of die informatie klopt?

Groet,

Kees


Beste Kees,

Volgens deze info kan je in Savanakhet een Non-immigrant “O” Single entry aanvragen. Je zal o.a. moeten bewijzen dat je een rekening van minstens 800 000 Baht op de bank hebt. Mag gelijk waar zijn. Misschien zal je ook een bewijs moeten leveren waar je gaat verblijven in Thailand.

Deze info is van 25 maart 2019:

“Only a single entry Non O for retirement is available, and requires the showing of financial proof (800,000 baht equivalent in a bank anywhere).” /forum.thaivisa.com/topic/1091433-non-o-visa-savanakhet/

Daarmee bekom je een verblijfsperiode van 90 dagen. 30 dagen voor afloop van die verblijfsperiode kan je een aanvraag tot jaarverlenging indien. Net zoals je bij je eerste jaarverlenging hebt gedaan. Maar dat moet je toch weten als je voordien ook al een jaarverlenging had.

Lees ook dit i.v.m. verlenging

TB Immigration Info brief 024/19 – Het Thaise visum (8) – Het Non-immigrant “O” visum (2/2)

TB Immigration Info Brief 024/19 – Het Thaise visum (8) – Het Non-immigrant “O” visum (2/2)

Dit is de website van Savanakhet. Jammer genoeg alleen in het Thai. Misschien kan iemand het vertalen voor je, of kan je contact opnemen met het consulaat in Savanakhet voor meer details: http://www.thaisavannakhet.com/savannakhet/th/consulate-service/inspect/

Je had het je veel gemakkelijker kunnen maken wanneer je gewoon met een Non-immigrant “O” Single entry Thailand was binnengekomen. Begrijp niet waarom je dit niet hebt gedaan hebt, als je toch van plan was om een jaarverlenging aan te vragen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website