Beste redactie,

Ik heb een vraag over mijn visum. Ga elk jaar voor 6 maanden naar Thailand, vraag dan ook een O visum aan (ben 75 jaar oud) daarbij neem ik dan ook een multy entry, ik denk dan zit ik altijd goed. Evenwel zal ik in dat half jaar Thailand niet verlaten.

Nou is mijn vraag: als ik een single entry neem hoef ik dan niet elke 90 dagen het land uit, maar kan ik dan bij de immigratiedienst de 90 dagen verlening krijgen?

Ben dit jaar in Khon Kaen bij de immigratiedienst geweest en, maar kreeg geen 90 dagen verlenging, andere buitenlander kregen dat wel. Komt dat omdat ik een multy entry visum heb?

Bijvoorbaat bedankt.

Groet,

Co


Beste Co,

Single of Multiple entry op je visum zal bepalen hoe dikwijls je Thailand kan binnenkomen binnen en bepaalde periode.

Met een Single entry kan je slechts 1 keer een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. Met een Multiple entry kan je meerdere keren een verblijfsperiode bekomen van 90 dagen.

Maar zowel bij een Multiple als bij een Single entry zal je na die 90 dagen verblijfsperiode buiten moeten, ofwel moet je gaan verlengen natuurlijk.

Een verlenging van 90 dagen kan je normaal niet bekomen op basis van “Retired”. Heb je zelf al ondervonden. Wel een jaarverlenging natuurlijk en als je aan de voorwaarden voldoet.

Ben je getrouwd met een Thai dan kan je wel 60 dagen verlenging bekomen.

Dat andere buitenlanders wel een verlenging van 90 dagen bekomen hebben en jij niet, is waarschijnlijk omdat ze hier niet verblijven op basis van “Retired” of “Thai Mariage”, maar omwille van een andere reden o.a. vrijwilliger, student, zaken, etc…. Dan kan namelijk een verlenging van 90 dagen wel.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website