Beste redactie,

Ik wil naar Thailand emigreren en heb het dossier Visum Thailand gelezen wat overigens goed en duidelijk geschreven is. Maar ik heb toch nog een vraag die ik niet zo snel in dat dossier kan vinden.

Als ik een Retirement Visa of Thai Women Visa wil aanvragen waar doe ik dat dan? Hier in Nederland of bij de Immigratie Dienst in Thailand? En kan dat, als het in Thailand moet, met een Non-immigrant O single entry?

Ik hoor graag als iemand daar een antwoord op heeft.

Alvast bedankt.

Freek


Beste Freek,

Het “Retirement” of “Thai women” visum is, zoals uw ook in het Dossier al kon lezen, eigenlijk geen visum maar een verlenging van een verblijfsperiode die u bekomen hebt met een Non-immigrant visum. In uw geval kan u in Nederland eerst een Non-immigrant “O” Single entry aanvragen. Dat is voldoende om nadien in Thailand een jaarverlenging aan te vragen.

U moet wel aan de voorwaarden voldoen natuurlijk, zoals o.a. getrouwd met een Thai, of anders 50 jaar of meer zijn. U kan het allemaal lezen in het Dossier of op de website van het Consulaat. Bij binnenkomst in Thailand zal u dan 90 dagen verblijf bekomen. 30 dagen voor afloop van die verblijfsperiode (einddatum staat in uw “Arrival” stempel), kan u de aanvraag van uw “Retirement” of “Thai women” visum starten. Wat u daar allemaal voor nodig hebt staat in het Dossier visum.

30 dagen voor afloop is zowat de standaardtijd om uw aanvraag te starten, maar sommige immigratiekantoren aanvaarden de aanvraag ook al 45 dagen voor de einddatum. De tijd waarop u de aanvraag start is echter niet zo heel belangrijk. Uw verlenging zal altijd aansluitend zijn op de einddatum van uw laatste verblijfsperiode. U zal geen dagen verliezen door vroeger of later u aanvraag in te dienen, zolang het maar voor de einddatum is. Wacht nu natuurlijk ook niet tot de laatste dag of week, want je weet maar nooit wat er kan tussenkomen.

Het is nu mogelijk en bij een “Thai women” visum gebeurt dat meestal wel, dat u niet meteen de verlenging krijgt maar dat u eerst een “Under consideration” stempel bekomt. Schrik hier niet van want het wil niet zeggen dat er iets mis is. Men plaats dit indien men meer tijd wil om uw aanvraag te onderzoeken. Dikwijls komt er een agent eens kijken of u wel op het opgegeven adres woont of wel effectief bij uw vrouw, maar dit hangt een beetje van de regels af die uw lokaal immigratiekantoor toepast. Ook voor een “Retiremen” kan u die “Under consideration” stempel ontvangen maar daar is het minder gebruikelijk maar het kan natuurlijk wel.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website