Beste redactie,

Ik heb als gepensioneerde Belg een non immigrant O jaarvisum multiple entry… entry before 11/4/2017. Ik verblijf in Thailand en maak om de 90 dagen een visarun. Deze week moet ik er opnieuw een maken maar kan ik nu eens niet gewoon naar immigration Pattaya gaan voor mijn volgende 90 dagen en een re entry bijkopen, om op 20/12/2016 zoals voorzien naar België te vliegen.

Bedoeling is dan om na nieuwjaar en nog voor 11/4 terug te komen en 90 dagen bij te krijgen en daarna een retirement verlenging hier aan te schaffen met multi re entry.

Wat heb ik nodig om nu naar immigratie te gaan…voor de 90 dagen verlenging en de re entry? Moet ik mijn inkomen staven of niet nu? Blijft mijn nieuwe re entry met dezelfde datum als mijn jaarvisum?

Groet,

Geert


Beste Geert,

Je kan bij immigratie geen 90 dagen verlenging bekomen van je huidige verblijfsperiode. Ook op basis van je Non-immigrant “O” Multiple entry visum zal men bij immigratie geen nieuwe verblijfsperiode van 90 dagen toestaan.

Om een nieuwe verblijfsperiode van 90 dagen te bekomen moet je een “borderrrun” maken. Je moet dus Thailand verlaten en terug binnenkomen. Of je dit nu doet via een luchthaven of over land maakt niet uit vermits je een visum hebt. Een “Re-entry” heeft voor jou in dat geval ook geen enkele zin vermits je een “Multiple entry” hebt op je visum. Hiermee kan je onbeperkt Thailand in en uit tot het einde van de geldigheidsperiode van uw visum.

Bij elke binnenkomst zal je een nieuwe verblijfsperiode van 90 dagen bekomen.
In jouw geval is de laatst mogelijke binnenkomst met je Non-immigrant “O” Multiple entry visum op 10/4/2017.

Wat je nu wel kan doen is eventueel een jaarverlenging vragen aansluitend op je huidige verblijfsperiode.
Elke 90 dagen verblijf kan je tegenwoordig verlengen met een jaar (vroeger moest je eert het visum opgebruiken maar dat is blijkbaar veranderd). De aanvraag hiervoor moet je wel indienen voor het einde van je huidige verblijfsperiode.

De formulieren, bewijsstukken die je moet voorleggen en de financiële eisen kan je terugvinden in het Dossier Visum Thailand op het blog.

Indien je nu een jaarverlenging zou vragen is een “Re-enrty” wel nodig wanneer je Thailand verlaat, want anders verlies je die jaarverlenging bij het verlaten van Thailand. Een “Re-entry” is geldig zolang de jaarverlenging loopt of tot het moment van gebruiken in het geval van een “Single Re-entry”.

Ik hoop dat het wat duidelijk is en indien niet dan hoor ik het wel.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website