Beste redactie,

Probleempje, ik leef al 3 jaar op een touristvisa (double entry) in Thailand daar ik te jong ben voor retirement visa en geen 800.000 op de bank heb voor ander visum in Thailand.

Nu is het probleem dat ik over land alleen nog 3 x 14 dagen kan krijgen, of 3x vliegen en 3x 30 dagen oftewel maximaal 90 dagen de tijd hebt om Thailand te verlaten. Mijn paspoort is nog nieuw en heeft nog 30 pagina’s dus kan denk ik geen nieuwe aanvragen.

Mijn familie woont in Thailand inclusief vrouw en twee zonen van 18 en 20 jaar oud.

Groet,

Pete


Beste Pete,

Waarom een “Tourist Visa”? Indien je officieel getrouwd bent kan je een Non-immigrant “O” visum aanvragen. Daar staat geen leeftijdsbeperking op indien je getrouwd bent met een Thai, en dat ben je volgens je informatie. De verblijfsperiode die je met dat visum bekomt (90 dagen) kan je vervolgens verlengen met een jaar bij immigratie. Kost 1900 Baht.

De financiële eisen voor die verlenging zijn niet hoog. Minimum 40.000 Baht inkomen of 400.000 Baht op een bankrekening. Er zijn nog wat andere formulieren/bewijzen te leveren maar die zijn ook niet onoverkomelijk (zie Dossier Visum Thailand).

Misschien ook nog vermelden dat wanneer je officieel getrouwd bent met een Thai, of als je kinderen hebt met de Thaise nationaliteit, en je vrouw/kinderen wonen Thailand, je ook elke verblijfsperiode kan verlengen met 60 dagen.

Indien je bijvoorbeeld Thailand binnenkomt met een “Visa Exemption” (15/30 dagen) of met een Tourist visa (60 dagen), kan je die verblijfsperiode verlengen met 60 dagen ipv 30 dagen. Kostprijs blijf 1900 Baht per verlenging.

Met een “Tourist Visa Single entry” kan je zo toch al 120 dagen (60+60) ononderbroken in Thailand verblijven.

Misschien ook te overwegen.

Vriendelijke groeten,

Ronny

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website